Testjeleefstijl wordt gratis en krijgt nieuw jasje

26-06-2019

Testjeleefstijl is een online test die studenten helpt bij het maken van gezonde leefstijlkeuzes. Door gebruik te maken van de tests voldoen mbo-scholen aan de kwalificatie-eisen voor Loopbaan en Burgerschap (Vitaal burgerschap). Met ingang van het komende schooljaar 2019- 2020 wordt het platform uiterlijk en inhoudelijk opgefrist. Daarnaast wordt deelname voor scholen kosteloos, dankzij gelden vanuit het ministerie van VWS.

Momenteel zijn er 23 mbo-scholen betrokken bij Testjeleefstijl. Ruim 80.000 studenten deden een fittest (kracht en uithoudingsvermogen) en beantwoordden vragen over thema’s als bewegen, seksualiteit, roken, voeding en sociaal-emotioneel functioneren. Op basis van de verzamelde gegevens geeft de test een individueel advies waarmee studenten hun leefstijl kunnen aanpassen of een gezonde leefstijl makkelijker volhouden. In het kader van de AVG-wetgeving rond privacy, zijn de gegevens vanaf het komende schooljaar verder geanonimiseerd.

Waardevolle input

De niet naar personen herleidbare gegevens kunnen scholen waardevolle input geven bij het maken van beleidskeuzes, bijvoorbeeld op het gebied van Gezonde School-beleid. Vitale studenten zijn beter in staat om goed te presteren op school. Op langere termijn draagt een gezonde leefstijl bij aan een goede gezondheid en maatschappelijk succes.

afbeelding Natascha Ponsioen

Natascha Ponsioen

Projectleider Gezonde School, Sport & Gezonde Leefstijl en TestJeLeefstijl
Marije Hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673