15jun

15 juni 2018 - Webinar: Toelatingsrecht, hoe zit het precies?

Startdatum: 
15 juni 2018 - 11:00
Einddatum: 
15 juni 2018 - 12:00
Aantal beschikbaar: 
-
Locatie: 
Online
Type bijeenkomst: 
Webinar

Het Kennispunt MBO Onderwijs & Examinering krijgt veel vragen over toelating. Daarom organiseert op 15 juni 2018 het kennispunt samen met het Expertisepunt LOB en de MBO Raad een webinar. Tijdens dit online seminar, dat van 13.00 uur tot 14.00 uur duurt, krijgt u de ins en outs te horen over toelatingsrecht. We gaan in op de kaders van de wet en geven daar voorbeelden uit de praktijk bij.

Wat wordt in het webinar besproken?

Iedere toekomstige mbo-student die zich vóór 1 april heeft aangemeld voor een beroepsopleiding heeft het recht op toelating tot de opleiding van zijn eerste voorkeur. Dit geldt vanaf schooljaar 2018-2019. In het webinar komt onder andere aan de orde: aanvullende eisen bij toelating, de numerus fixus en eventuele verplichte intake-activiteiten. Daarnaast bespreken we het bindend studieadvies, de rol van loopbaanoriëntatie en -begeleiding en de informatie-uitwisseling met het voortgezet onderwijs.  

Voor wie is dit webinar?

Het webinar duurt ongeveer een uur en is live vanachter uw computer te volgen. Dit kunt u alleen doen, maar ook samen met collega’s. Iedereen die te maken heeft met toelating, studieadvies en samenwerking met vo-scholen kan zich aanmelden voor het webinar. Gaat u live kijken, dan kunt u direct vragen stellen aan een team van experts van het Kennispunt MBO Onderwijs & Examinering, het Expertisepunt LOB en de MBO Raad. Natuurlijk is het mogelijk om het webinar terug te kijken.

Afbeelding van Nelleke Lafeber

Nelleke Lafeber

Beleidsadviseur