Voedsel, Groen en Gastvrijheid

De btg Voedsel, Groen en Gastvrijheid (VGG) is een van de negen bedrijfstakgroepen (btg's) van de MBO Raad. Binnen deze bedrijfstakgroep werken alle roc's en beroepscolleges samen die opleidingen aanbieden uit de groene sector, gastvrijheidssector, schoonmaak en glazenwassen, kappers en de bekostigde opleidingen van SVO vakopleider food.

Veelgestelde vragen:

Hoe legt een bedrijfstakgroep verantwoording af?
Wat doet een bedrijfstakgroep?
Wat is een bedrijfstakgroep?
Welke sectoren (btg's) kent de MBO Raad?

De kerntaken

De kerntaken van de btg VGG worden jaarlijks ingevuld via het activiteitenplan. In het jaarverslag wordt over de uitgevoerde activiteiten verantwoording afgelegd. Het activiteitenplan en jaarverslag vindt u in pdf-versie op deze pagina.

Onderwijsclusters

De bedrijfstakgroep VGG is opgedeeld in drie clusters met verwante opleidingen:

  • Het Onderwijscluster Gastvrijheid omvat opleidingen in horeca, toerisme & recreatie, bakkerij, facilitaire dienstverlening, schoonmaak en glazenwassen.
  • Het Onderwijscluster Uiterlijke Verzorging vertegenwoordigt de opleidingen voor kappers, schoonheidsverzorging en voetverzorging.
  • Het Onderwijscluster Groen en Voeding omvat opleidingen in agro productie, handel en technologie, dierverzorging, groene ruimte en milieu, versdetailhandel, voedingsindustrie, slagerij, vis en groente.

Hoe zit de btg VGG in elkaar?