Sectoren

Entree

De btg Entree is een van de negen bedrijfstakgroepen (btg's) van de MBO Raad. Binnen deze bedrijfstakgroep werken alle roc's en beroepscolleges samen die opleidingen aanbieden op het niveau van entree.

Mobiliteit, Transport, Logistiek & Maritiem

De MBO Raad heeft negen bedrijfstakgroepen (btg's), waaronder de btg MTLM. In deze bedrijfstakgroep zijn alle roc's en beroepscolleges vertegenwoordigd die opleidingen aanbieden gericht op mobiliteit, transport, logistiek, luchtvaart, rail en maritiem.

Specialistisch Vakmanschap

De btg Specialistisch Vakmanschap (SV) is een van de negen bedrijfstakgroepen (btg's) van de MBO Raad. Binnen deze bedrijfstakgroep werken alle roc's en beroepscolleges samen die gespecialiseerde vakopleidingen aanbieden in verschillende branches.

Voedsel, Groen en Gastvrijheid

De btg Voedsel, Groen en Gastvrijheid (VGG) is een van de negen bedrijfstakgroepen (btg's) van de MBO Raad. Binnen deze bedrijfstakgroep werken alle roc's en beroepscolleges samen die opleidingen aanbieden uit de groene sector, gastvrijheidssector, schoonmaak en glazenwassen, kappers en de bekostigde opleidingen van SVO vakopleider food.

Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid

De btg Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid (ZDV) is een van de negen bedrijfstakgroepen (btg's) van de MBO Raad. Binnen deze bedrijfstakgroep werken alle roc's en beroepscolleges samen die opleidingen aanbieden in de sectoren zorg, dienstverlening en veiligheid.

Handel

De MBO Raad heeft negen bedrijfstakgroepen (btg's), waaronder de btg Handel. In deze bedrijfstakgroep zijn alle roc's en beroepscolleges vertegenwoordigd die opleidingen aanbieden gericht op handel, mode, en interieur, textiel en tapijt.

ICT en Creatieve Industrie

De MBO Raad heeft negen bedrijfstakgroepen (btg's), waaronder de btg ICT en Creatieve Industrie. In deze zijn alle roc’s en beroepscolleges vertegenwoordigd die opleidingen aanbieden gericht op informatietechnologie en de meer creatieve beroepen; van podiumkunsten tot ICT support, en van DTP tot evenemententechniek.

Zorg, Welzijn en Sport

De btg Zorg, Welzijn & Sport (ZWS) is een van de negen bedrijfstakgroepen (btg's) van de MBO Raad. In deze bedrijfstakgroep zijn alle roc's en beroepscolleges vertegenwoordigd die opleidingen aanbieden gericht op zorg, welzijn en sport.

Techniek en Gebouwde Omgeving

De btg Techniek en Gebouwde Omgeving (TGO) is een van de negen bedrijfstakgroepen (btg's) van de MBO Raad. In deze bedrijfstakgroep zijn alle roc's en beroepscolleges vertegenwoordigd die opleidingen aanbieden gericht op bouw, techniek, metaal, elektra en hout.