Excellent onderwijs

Laatst gewijzigd: 09-03-2023

Het mbo wil talentvolle studenten prikkelen het uiterste te halen uit hun mogelijkheden. Deze studenten kunnen niet alleen voor anderen een rolmodel zijn, maar ook de aantrekkingskracht van het mbo vergroten. Excellent onderwijs kan op verschillende manieren vorm krijgen. Scholen die lid zijn van MBOe onderschrijven de ambitie excellentie in het mbo verder aan te jagen en delen hun kennis op dit vlak.

Logo Skills Heroes

Skills Heroes

Eén van de thema’s voor scholen om de kwaliteit in het mbo te bevorderen is excellent vakmanschap. Bijzonder talentvolle studenten krijgen met een ambitieus onderwijsprogramma de kans om meer uit hun talenten moeten halen. Wanneer afgestudeerden creatief en flexibel inzetbaar zijn, stelt dit hen in staat op veranderende arbeidsmarkt hun weg te vinden. In dat geval hoeven zij niet langer alle benodigde kennis tijdens hun studie op te doen, maar kunnen zij tijdens hun carrière leren.

Met de Skills Heroes-wedstrijden inspireren en motiveren mbo-scholen hun studenten voor hun vakmanschap. In deze vakwedstrijden nemen studenten het tegen elkaar op en tonen zij hun talenten voor/in vakgebieden variërend van bloemenbinder, kapper, grafisch vormgever tot autotechnicus. Mbo-scholen organiseren zelf de voorrondes. Daarna volgen de kwalificatiewedstrijden waar studenten het opnemen tegen andere mbo-scholen. De winnaars hiervan stromen door naar de landelijke finale. Daarna volgen eventueel zelfs Europese of internationale wedstrijden, de Euro- of World Skills.

marije hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673

Skills Heroes vakwedstrijden Patissiers