Mensenrechten centraal in nieuwe aflevering Global Goals TV

03 februari 2022 12:00

Friesland College

Mensenhandel is niet een fenomeen van lang geleden. Ook nu worden mensen naar hier gehaald en gedwongen tot allerlei dingen, waar ze zelf zeker niet voor kiezen. Fier is een organisatie die hulp biedt aan slachtoffers. Fier biedt een uitweg. Deze organisatie heeft dan ook een prominente plek in de nieuwe aflevering van Global Goals TV, die is te zien op YouTube, Friesland College, playlist Global Goals TV.

Mensenrechten is het centrale thema van deze Global Goals TV. Hierin belichten stagiaires van het Leerbedrijf Invloed Studenten (LIS) van het Friesland College de praktijk van allerlei onderwerpen die te maken hebben met Global Goals, ofwel de zeventien Sustainable Development Goals (SDG’s) waarin de Verenigde Naties hebben vastgelegd hoe we samen kunnen werken aan een betere wereld. Het Friesland College besteedt hieraan veel aandacht in organisatie en onderwijs.

Elkaar begrijpen

Fier is een organisatie die veel kennis heeft en heel actief is in alles dat te maken heeft met geweld in relaties, waaronder mensenhandel. Stagiaires van LIS brachten in beeld wat de organisatie doet. En wat kun je zelf doen? Contact is heel belangrijk, om oog te hebben voor elkaar en verschillen te respecteren. Contact helpt om anderen te begrijpen. Daarom investeert het Friesland College flink in buitenlandse contacten, om studenten internationale ervaring op te laten doen en een open blik te bieden naar die ‘grote wereld’. Ook dat onderwerp komt aan bod in deze Global GoalsTV, onder meer door een interview met Maurice Lede van ‘3 Op Reis’ en een gesprek met een Zweedse docent die vertelt over overeenkomsten en verschillen in de culturen.

Link naar: De totale aflevering  

Het losse item over mensenhandel & Fier

Het losse item naar de internationale student deel 1 en deel 2