Nieuws van scholen

Jaarmagazine ROC van Amsterdam - Flevoland verschenen

Het jaarmagazine 2024 van het ROC van Amsterdam - Flevoland is verschenen! Hierin blikken we terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin op onze colleges veel aandacht was voor de kwaliteit van het onderwijs. Ook kregen de strategische thema’s uit onze meerjarenstrategie prominent aandacht.
ROC van Amsterdam - Flevoland

Eerste mbo-opleiding gericht op voetbal van start

Het ROC van Amsterdam - Flevoland en de gemeente Amsterdam bundelen hun krachten om een nieuwe generatie voetbaltrainers en Hoofd Jeugdopleidingen op te leiden. De opleiding Trainer - Coördinator Jeugdvoetbal gaat van start in augustus 2024 en biedt een unieke kans voor gepassioneerde voetballiefhebbers om hun kennis en passie om te zetten in een carrière. Het is de eerste mbo-opleiding Sport & Bewegen in Nederland die zich specifiek richt op voetbal.
ROC van Amsterdam - Flevoland

Arabisch op afstand: examenvak online

Als enige vavo in Nederland biedt ROC Nijmegen de optie om online Arabisch als examenvak te volgen op vmbo-t-, havo- en vwo-niveau. Dit jaar maken 77 leerlingen uit heel Nederland gebruik van dit lesaanbod.
ROC Nijmegen

Nieuw lid College van Bestuur voor ROC Nijmegen

Albert Zeggelaar is door de Raad van Toezicht van ROC Nijmegen per 1 juni 2024 benoemd tot lid van het College van Bestuur.
ROC Nijmegen

Betere aansluiting onderwijs en bedrijfsleven op het gebied van digitalisering en circulaire economie

Een betere aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven op het gebied van digitalisering en de circulaire economie. Dat is het doel van de publiek-private samenwerking (PPS) ‘Circulair & Digitaal in denken, leren en doen’. Recentelijk gaf gedeputeerde van de provincie Flevoland, Chris Jansen, officieel de aftrap met de lancering van de nieuwe website Circulairendigitaal.nl.
ROC van Amsterdam - Flevoland

ROC Nijmegen opent foto-expositie stagediscriminatie

ROC Nijmegen opent foto-expositie stagediscriminatie op de internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Het doel van de expositie is om bewustwording te vergroten, het onderwerp bespreekbaar te maken en studenten te laten weten wat ze kunnen doen als ze er mee te maken krijgen.
ROC Nijmegen

Roc-studenten winnen award tijdens afsluiting Week van het geld 2024

Tijdens de afsluiting van de landelijke Week van het geld stonden studenten van ROC Nijmegen tegenover medestudenten van vijf andere onderwijsinstellingen in een spannende wedstrijd. De uitdaging was om een pitch te geven die antwoord gaf op de vraag “Hoe ben jij je GELD de BAAS?”. De inzending van Esmée Cornelissen werd geselecteerd als een van de beste ideeën: 'Begroting = Koning'.
ROC Nijmegen

007 première als inspiratiebron voor studenten Haarverzorging in strijd om Hair Awards

In Theater Tuschinski of bij de afterparty van de Oscar-uitreikingen van 10 maart … zeker door de zoete geur van vers gepofte popcorn, waande je je in een andere wereld op maandag 11 maart tijdens de Hair Awards. De jaarlijkse wedstrijd voor alle studenten Haarverzorging van ROC van Twente stond dit jaar in het teken van het thema ‘007 première’.
ROC van Twente

Jongerenaflevering door en met studenten ROC van Twente bij streekomroep

Olivier Schulenburg, een student van de opleiding Acteur bij ROC van Twente, presenteerde onlangs een interessant jongerenprogramma bij 1Twente, een streekomroep. Hij interviewde daarin onder andere hun voormalig MBO Uitblinker Emma de Nooij over haar ervaringen en hun voorzitter van het College van Bestuur Trudy Vos over de positie en het imago van het mbo. Nogal de moeite van het terugkijken waard.

Bekijk hier het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=ZwrNRM8XO0w
ROC van Twente

‘We hebben elkaar nodig om goed vorm te kunnen geven aan de thema’s uit onze meerjarenstrategie’

Binnen MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland, is de afgelopen jaren al veel gedaan in het kader van de meerjarenstrategie van het ROC van Amsterdam - Flevoland. Waar komt het college vandaan, waar staan ze op dit moment en waar willen ze naartoe? Albert-Jan Krikke (directeur Onderwijs), Luisa Prando (trekker inclusie en internationalisering) en Vera Molenaar (projectleider duurzaamheid) vertellen meer. “Voor ons is het belangrijk dat we onze studenten zo goed mogelijk in hun kracht weten te zetten”, aldus Albert-Jan.
ROC van Amsterdam - Flevoland