Autobranche en MBO College werken samen

13 februari 2023 12:00

Meer automotive specialisten. Dat is het doel van de de nieuwe samenwerking tussen MBO College Hilversum en de autobranche. Vorige week was de start van de samenwerking tussen het college - een onderdeel van het ROC van Amsterdam-Flevoland en Pon Dealer Groep, Toyota Toonen en Nefkens.

De ambitie van de samenwerkingspartners is studenten breder opleiden en het onderwijs beter aan laten sluiten bij de behoeften van de markt. Aanleiding is de verandering binnen de autobranche. Er worden tegenwoordig andere eisen gesteld aan een automonteur, bijvoorbeeld op het gebied van klantcontact, wat is toegenomen. Ook door de groei van elektrische auto’s moeten de monteurs over meer en andere vaardigheden beschikken. Daarnaast is er veel aandacht voor de ontwikkeling van mechanische technologie en het ombouwen van fossiele brandstof auto’s naar elektrische auto’s (elektrificeren). Het is daarom van belang dat de opleiding voor de studenten ook daadwerkelijk voorziet in de wensen en behoeften van de autobranche.

Traineeship

Belangrijk hierbij is dat de partners met elkaar hebben uitgesproken dat zij zich gezamenlijk willen inzetten voor de promotie van het vak monteur in de autobranche. Op dit moment hebben studenten van MBO College Hilversum al de unieke kans gekregen om te solliciteren naar een traineeship. Het traineeship duurt in totaal twintig weken. De studenten krijgen twee dagen per week intensieve en professionele begeleiding van de deelnemende partners. Na deze periode maken de studenten kennis met een ander autobedrijf.