Nieuws

Lof van UNESCO voor taalmethode DigLin

De UNESCO heeft Diglin, het taalprogramma dat is ontwikkeld door het Friesland College, benoemd tot schoolvoorbeeld van een zeer effectieve inzet van digitale middelen in taallessen voor migranten en vluchtelingen.

Global Goals TV over duurzaamheid, voor en door studenten

In Global Goals TV, gemaakt door stagiairs van het Leerbedrijf Invloed Studenten (LIS) van het Friesland College, komen stevige onderwerpen voorbij. Altijd bieden ze jongeren een praktische vertaling van een van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Paul Oomens verlaat MBO Raad

Na ruim 9 jaar aan het roer te hebben gestaan als directeur, verlaat Paul Oomens de MBO Raad en wordt voorzitter cvb HMC.

Paul Oomens nieuwe voorzitter College van Bestuur Hout- en Meubileringscollege

Met ingang van 1 maart 2022 wordt Paul Oomens voorzitter College van Bestuur van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam en Rotterdam. Hij volgt Frans Veringa op die na 14 jaar voorzitterschap, met pensioen gaat.

Werkagenda Integratie op Arbeidsmarkt

Werkagenda Integratie op Arbeidsmarkt: Gelijke kansen op werk voor mensen met een migratieachtergrond.

MBO Amersfoort opent eigen snelteststraat voor studenten en medewerkers

MBO Amersfoort opent eigen snelteststraat voor studenten en medewerkers.

Nieuwe cao mbo 2021-2022

De MBO Raad en werknemersorganisaties AOb, CNV Onderwijs, FNV Overheid en FvOv zijn eind november een voortzetting van de cao overeengekomen.

Studenten Drenthe College Meppel doen onderzoek voor (vrijwilligers)organisaties in de regio

Tweedejaarsstudenten Business College van Drenthe College in Meppel zijn eind november gestart met het project Charity. Ze werken in groepsverband aan onderzoeksvragen van twaalf vrijwilligersorganisaties en bedrijven uit de regio.

ROC Mondriaan en MBO Bonaire bundelen krachten

ROC Mondriaan en Scholengemeenschap Bonaire ondertekenen op 3 december een samenwerkingsovereenkomst waarin ze afspreken nauw samen te werken om het beroepsonderwijs op Bonaire te versterken.

Onderhandelaarsakkoord cao mbo 2021-2022

De MBO Raad en de werknemersorganisaties AOb, CNV Onderwijs, FvOv en FNV Overheid zijn op 29 november jl. met elkaar een voortzetting van de cao mbo overeengekomen.