Nieuws

Global Goals TV: wat kun jij doen voor een beter klimaat …

In de laatste aflevering van dit studiejaar blikt Global Goals TV terug én kijkt vooruit. Naar wat we zelf kunnen doen om te voorkomen dat de wereld steeds meer te maken krijgt met enorme bosbranden bijvoorbeeld.

Vier nieuwe leden benoemd Raad van Toezicht mboRijnland

Per 1 september zijn vier nieuwe leden benoemd voor de Raad van Toezicht van mboRijnland. Vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijnen waren vier vacatures ontstaan.

Summa College en OTTO Health Care: ‘Samen het tekort in de zorg aanpakken’

umma Zorg in Eindhoven gaat in opdracht van Otto Health Care enkele tientallen Aziatische verpleegkundigen scholen. In het derde kwartaal van dit jaar gaan de eerste zorgverleners aan de slag in Nederlandse ziekenhuizen.

Skills The Finals in 2023 in RAI Amsterdam

Het jaarlijkse NK voor vakwedstrijden in het (v)mbo, Skills The Finals, vindt op donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2023 plaats in RAI Amsterdam. In 2019 was de hoofdstad ook al gastheer van het evenement.

Onderwijs en zorgorganisaties in Flevoland en Gooi & Vechtstreek slaan handen ineen

MBO College Hilversum, MBO College Almere, MBO College Lelystad) zijn met een groot aantal regionale zorgorganisaties, het voortgezet onderwijs, hbo, kennisinstellingen en zorgtechnologiebedrijven op 1 juni een samenwerking gestart voor de duur van vijf jaar.

Benoemingen Raad van Toezicht ROC van Amsterdam - Flevoland

Binnen de Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland zijn twee nieuwe leden benoemd waarmee de Raad van Toezicht met zes leden weer op volle sterkte is.

Agenda Beroepsonderwijs West-Brabant: ambities realiseren door samenwerking

Afzonderlijke gemeenten, onderwijsinstellingen en bedrijven kunnen veel bereiken. Maar als ze samenwerken in de realisatie van hun ambities, kunnen ze sneller verder komen. Dat was de onderliggende gedachte om in 2018 de Agenda Beroepsonderwijs West-Brabant in het leven te roepen. Nu vier jaar later zijn de ambities al voor een groot deel waargemaakt.

‘Onze mbo’ers maken het verschil’

De lustrumeditie van Crafted is donderdag 30 juni afgetrapt met een inspirerend congres over creatief vakmanschap. De rode draad? Hoe creatief vakmanschap in die sectoren het verschil maakt.

Vrijheid centraal in nieuwe Global Goals TV

Leven in vrijheid voelt voor ons vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Wat maakt dat jij je vrij voelt? Zijn daar grenzen aan? Stagiaires van het Leerbedrijf Invloed Studenten (LIS) van het Friesland College vroegen ernaar in een nieuwe aflevering van Globals TV.

Chefs koken op festival Crafted

Drie Brabantse topchefs verrassen donderdag 30 juni de bezoekers van Crafted, het Eindhovens festival voor creatieve beroepen, met alcoholvrije cocktails en gerechtjes om de vingers bij af te likken.