Nieuws

007 première als inspiratiebron voor studenten Haarverzorging in strijd om Hair Awards

In Theater Tuschinski of bij de afterparty van de Oscar-uitreikingen van 10 maart … zeker door de zoete geur van vers gepofte popcorn, waande je je in een andere wereld op maandag 11 maart tijdens de Hair Awards. De jaarlijkse wedstrijd voor alle studenten Haarverzorging van ROC van Twente stond dit jaar in het teken van het thema ‘007 première’.

Jongerenaflevering door en met studenten ROC van Twente bij streekomroep

Olivier Schulenburg, een student van de opleiding Acteur bij ROC van Twente, presenteerde onlangs een interessant jongerenprogramma bij 1Twente, een streekomroep. Hij interviewde daarin onder andere hun voormalig MBO Uitblinker Emma de Nooij over haar ervaringen en hun voorzitter van het College van Bestuur Trudy Vos over de positie en het imago van het mbo. Nogal de moeite van het terugkijken waard.

Bekijk hier het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=ZwrNRM8XO0w

‘We hebben elkaar nodig om goed vorm te kunnen geven aan de thema’s uit onze meerjarenstrategie’

Binnen MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland, is de afgelopen jaren al veel gedaan in het kader van de meerjarenstrategie van het ROC van Amsterdam - Flevoland. Waar komt het college vandaan, waar staan ze op dit moment en waar willen ze naartoe? Albert-Jan Krikke (directeur Onderwijs), Luisa Prando (trekker inclusie en internationalisering) en Vera Molenaar (projectleider duurzaamheid) vertellen meer. “Voor ons is het belangrijk dat we onze studenten zo goed mogelijk in hun kracht weten te zetten”, aldus Albert-Jan.

‘Geef omscholers als Eric Corton de ruimte, we hebben ze keihard nodig’

Adnan Tekin las en zag de oproep van Eric Corton om iets te doen aan de 'starre regelgeving' waarmee vooral oudere zijinstromers in het mbo te maken krijgen. De MBO Raad-voorzitter breekt een lans voor meer maatwerk en het aanbieden van avo-vakken in de beroepscontext.

Studenten en senioren leren van elkaar

Roc-studenten en senioren leren van elkaar in huiskamercafés en zorginstellingen.
Jong en oud delen ervaringen tijdens maatschappelijke diensttijd-project MDT Generation Wise.

Vernieuwd team Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen

Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen is 2024 gestart met een vernieuwd team.

Aventus studenten Agrotronica Project Waterstoftrekker naar India

In januari 2023 besloten zes mbo-studenten van de Agrotronica-opleiding van Aventus een spannend project aan te gaan. Aventus kocht een Solis-trekker, waarbij de studenten de uitdaging aangingen om deze om te bouwen van een ouderwetse diesel naar een geavanceerde, elektrische machine, aangedreven door waterstof. Hun enthousiasme kreeg vleugels toen ze in mei 2023 een uitnodiging ontvingen van de Solis-fabriek uit India.

‘Mbo zit aan voorkant van digitaliseringsbeweging in het onderwijs’

MBO Digitaal-voorzitter Pauline Satter, MBO Raad-bestuurder en portefeuillehouder digitalisering Mirjam Koster en Chief Digital Officer mbo Martijn Timmer blikken terug op het digitale jaar '2023' en kijken vooruit naar wat komen gaat.

Toekomstbestendig mbo - brief aan het nieuwe kabinet

In een brief aan formateur Ronald Plasterk roept de MBO Raad bij monde van voorzitter Adnan Tekin het nieuw te vormen kabinet op om te investeren in een toekomstbestendig mbo.

‘Haal de drempels naar het beroepsonderwijs weg’

De in- en doorstroom vanuit het voortgezet onderwijs naar het mbo en hbo stokt, terwijl vakmensen juist harder nodig zijn dan ooit. Versterking van het beroepsonderwijs is dan ook noodzakelijk.