12nov

btg ZWS Hackathon 2019

Startdatum: 
12 november 2019 - 18:00
Einddatum: 
13 november 2019 - 18:00
Maximum aantal deelnemers: 
175
Aantal beschikbaar: 
-
Locatie: 
Leerhotel Het Klooster
Locatie adres: 
Daam Fockemalaan 10, 3818KG Amersfoort
Type bijeenkomst: 
Evenement (één of meerdaags)

Het congres van de Btg ZWS krijgt dit jaar de vorm van een hackathon. Een hackathon is een evenement waarin, in kleine groepen, creatieve oplossingen voor problemen worden bedacht én uitgewerkt. Samen van en met elkaar leren, experimenteren en ontdekken staat centraal.

Wat ga ik dan oplossen?

De hackathon van de Btg ZWS richt zich op (de toenemende) rol van technologie in de zorg, welzijn en sport en bewegen. Maar:

  • weten professionals voldoende van technologie om deze verantwoord in te kunnen zetten?
  • maken studenten voldoende kennis met technologische innovaties in het werkveld?
  • heeft de school een effectieve visie op het borgen van technologie in de didactiek, het curriculum en examinering?

Vele scholen en practoraten zoeken naar bevredigende antwoorden. In deze hackathon gaan we samen op zoek naar antwoorden.

Wie doen er mee?

Naast deelnemers (zoals managers, stafleden en docenten) vanuit de volle breedte van onze btg, streven we ernaar dat er ook deelnemers zijn vanuit de beroepspraktijk. Ook is het fijn als elke school een student kan afvaardigen. De student is immers niet alleen afnemer van onderwijs, maar kan als medeontwerper een belangrijke rol spelen.

Hoe werkt de hackathon?

Tijdens de hackathon worden verschil-lende werkvormen ingezet. Deze werk-vormen bevorderen de creativiteit, geven energie, helpen in het groepsproces en ondersteunen het vinden van gezamenlijke oplossingen. Elk team heeft een team-coach die het team ondersteunt in proces en inhoud.

What’s in it for me?

Een hackathon is iets dat ‘ervaren’ moet worden. Houd je van creatief denken? Werk je graag met anderen aan praktische oplossingen? Dan is deze hackathon zeker iets voor jou. De spin off is groot:

  1. Je doet talloze (nieuwe en creatieve) ideeën op waarvan je veel kan leren als het gaat om de kernvraag: hoe kunnen wij veilig leren én werken met technologie?
  2. Je krijgt meer zicht op de hackathon als educatieve tool in het onderwijs van jouw school;
  3. Je krijgt meer zicht op de hackathon als creatieve methode voor het aanpakken en oplossen van concrete vraagstukken in jouw organisatie;
  4. En voor de competitieven onder ons: je kunt een prijs winnen. Een deskundige jury wijst de meest overtuigende pitch als winnaar aan.

Kosten

De hackathon vergt een investering van € 245,- pp incl. btw.

Locatie