07mei

btg ZWS VGG dossier Dienstverlening Kennisdelingsbijeenkomst

Startdatum: 
7 mei 2019 - 12:00
Einddatum: 
7 mei 2019 - 17:30
Maximum aantal deelnemers: 
125
Aantal beschikbaar: 
-
Locatie: 
MeetINoffice
Locatie adres: 
de Bleek 13, 3447GV Woerden
Type bijeenkomst: 
(Plenaire) vergadering

Dinsdag 7 mei a.s. is de volgende kennisdelingsbijeenkomst Dienstverlening. U wordt door de MBO Raad hiervoor weer van harte uitgenodigd!

Thema 'Samen leren en innoveren'

Het thema van deze bijeenkomst is ‘Samen leren en innoveren’. We hebben allemaal ervaring opgedaan met Dienstverlening. Samen vormen we een krachtig netwerk waarin we ervaringen en vraagstukken delen, elkaar versterken en gezamenlijk ons onderwijs innoveren. We werken samen aan sterk en toekomstbestendig beroepsonderwijs!

Ronald Hunneman

Tijdens de bijeenkomst gaat Ronald Hünneman plenair in op de uitdagingen die we ervaren bij de begeleiding van onze studenten. Ronald Hünneman is filosoof en cabaretier. Hij weet op een humoristische manier mensen te boeien en aan te zetten tot nadenken over de begeleiding van jongeren. Hij schetst een beeld van de problemen die jongeren door een beperkt sociaal gezichtsveld ervaren. Dit zijn jongeren die moeite hebben met het zich verplaatsen in de gedachten, gevoelens en wensen van een ander. Wat betekent dit voor de begeleiding die we hen bieden? Wat werkt wel en wat werkt niet?

Tijdens de workshopsrondes worden de volgende workshops gegeven:

 1. Hoe zet je een wijkleerbedrijf op een innovatieve en effectieve manier in? Femke Spruit deelt haar ervaringen in de wijk met 'Helpende Handen’, dit is een samenwerkingsverband van diverse lokale partijen en de lokale overheid.
 2. Werken met de uitgangspunten van de begeleidingsmethodiek die Ronald Hünneman tijdens de plenaire sessie bespreekt. Hoe doe je dat? Docenten van het Alfa College delen hun ervaringen met het toepassen van deze begeleidingsmethodiek. Zij voeren een rondetafelgesprek over het hoe, waarom en effect van deze begeleidingsmethodiek.
 3. Hoe organiseer je de vmbo-mbo2 leerroute. Wat zijn aandachtspunten? Wat zijn succesfactoren? Wat zijn de vragen en ervaringen van deelnemers met de vmbo-mbo2 route?
 4. Innovatie en ontwikkeling. Verwante doorstroom 2.0. Het gesprek over het wetsvoorstel Sterk beroepsonderwijs. Wat zijn de gevolgen van het wetsvoorstel ‘Sterk beroepsonderwijs’ voor de opleiding Dienstverlening? Hoe kan de samenwerking tussen vmbo en mbo worden vormgegeven? Wat zijn/worden de mogelijkheden? Wat is daarvoor nodig? Wat zijn de gevolgen voor het onderwijsprogramma?

Programma op hoofdlijnen:

 • 12.00 – 12.45   Inloop met lunch
 • 13.00 – 13.05   Plenaire opening
 • 13.05 – 14.30   Plenaire sessie door Ronald Hünneman
 • 14.30 – 15.15   Workshopronde 1
 • 15.15 – 15.30   Pauze
 • 15.30 – 16.15   Workshopronde 2
 • 16.15 – 16.45   Plenaire sessie: Samen leren en innoveren

Graag aanmelden vóór 23 april a.s. 

Uiterlijk één week voor de bijeenkomst ontvangt u de agenda en het overzicht van de workshops die gegeven worden. 

Voor wie?

De betrokkenen bij het dossier Dienstverlening uit de bedrijfstakgroepen Zorg, Welzijn en Sport en Voedsel, Groen en Gastvrijheid.

Locatie

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via onderstaande link. Heb je al een extranet account klik dan op 'Aanmelden via extranet'. Heb je nog geen account, klik dan op 'Nieuw account aanmaken en registreren'.