Gezonde School

Laatst gewijzigd: 27-01-2022

Gezonde School stimuleert scholen om zelf te werken aan een gezonde leefstijl via de Gezonde School-aanpak en financiële stimuleringsregelingen. Het doel is een gezonde leefstijl in het DNA van elke school. 

Wat omvat het project?

Scholen werken aan een of meerdere gezondheidsthema’s zoals: voeding, bewegen en sport, roken, alcohol- en drugspreventie, relaties en seksualiteit, binnenmilieu en natuur en fysieke veiligheid, mediawijsheid of gehoorschade. Hiervoor zijn verschillende regelingen specifiek relevant voor het mbo-onderwijs: o.a. het Ondersteuningsaanbod, de stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit en de subsidie watertappunten.  

Voor wie is het bedoeld?

Het programma Gezonde School is een unieke samenwerking tussen de drie onderwijsraden (PO-Raad, VO-raad en MBO Raad), GGD GHOR Nederland en het RIVM. Vanuit deze coalitie is er nauwe samenwerking met de 25 GGD regio’s, landelijke thema-instituten op het gebied van een gezonde leefstijl, de KVLO, gezondheidsfondsen, maatschappelijke organisaties, het programma Gezonde Kinderopvang en andere partners waaronder VNG en JOGG.

Merel Hendriks

Projectleider stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit Gezonde School
Marlies Mast

Marlies Mast

Projectleider TestJeLeefstijl.nl en Projectcoördinator stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit.

Petra van der Busse

Projectmedewerker Ondersteuningsaanbod Gezonde School
Cindy van Rooijen

Cindy van Rooijen

Projectmedewerker
Emma Kuijer

Emma Kuijer

Projectmedewerker