3e Raspberry-Pi competitie zoekt schoolteams

04-11-2020

Hoe kan technologie ons helpen innoveren voor een betere wereld? Dat is het thema van de derde editie van de Raspberry Pi Competitie. PA Consulting Nederland en House of Digital organiseren deze wedstrijd om jongeren te enthousiasmeren voor technologie en om het belang van innovatie en samenwerking te benadrukken. De wedstrijd is voor jongeren in het voortgezet onderwijs en in het mbo. Zij kunnen als schoolteam meedoen. Meedoen is zeker niet voorbehouden aan ict-studenten! Enthousiasme en affiniteit met technologie zijn minstens zo belangrijk. Voor technische ondersteuning is er een helpdesk.

De competitie laat jongeren kennismaken met techniek, en brengt hen belangrijke 21e-eeuwse vaardigheden bij, zoals coderen en multidisciplinair samenwerken. Wij staan al jaren versteld van de #vindingrijkheid van de deelnemende jongeren, en we zullen die eigenschap dan ook blijven helpen ontwikkelen.

#COVID19 is een uitzonderlijke uitdaging, die tegelijkertijd het beste en meest innovatieve in de mens naar boven brengt. Daarom vragen we dit jaar de deelnemende teams oplossingen te bedenken die bijdragen aan een betere wereld – nu en na de pandemie. Denk aan vraagstukken zoals:

  • Hoe maken we de wereld duurzamer?
  • Hoe kunnen we ons beter voorbereiden op het onverwachte?
  • Hoe zorgen we voor veilige sociale interactie?
  • Hoe borgen we het welzijn en de volksgezondheid in Nederland?
  • Hoe leveren we in tijden van crisis kritieke voorraden aan de juiste mensen?

Ga voor meer informatie naar de website

Wil je graag een bijdrage leveren? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar houseofdigital@rocva.nl.

ROC van Amsterdam - Flevoland