Arcus college en ROC Leeuwenborgh worden VISTA college

19-03-2019

Tijdens een feestelijke bijeenkomst is de naam van het fusiecollege bekend gemaakt. De twee MBO-instituten gaan samen verder onder de naam VISTA college. VISTA  staat voor visie, vitaliteit en vooruitzicht en staat daarmee voor toekomstgericht. Het zet de betekenis van het nieuwe college in de regio kracht bij.

Het VISTA college staat ook voor wendbaarheid en innovatie. Wij hebben oog voor het talent van onze studenten en bieden hen een duidelijk perspectief door ze te ondersteunen bij het ontwikkelen van persoonlijke en vakgerichte vaardigheden. Met dezelfde vooruitziende blik kijken wij naar de mogelijkheden die onze regio biedt voor bedrijven van nu en van morgen. Het VISTA college biedt perspectief. We verbinden samen met het werkveld theorie en praktijk. We zien de link van vandaag met 4 jaar later, als je aan de andere kant staat. En we kennen de blik van collega’s, ouders, studenten én werkgevers. Daarom is ons logo van alle kanten leesbaar, open en toegankelijk. Vanuit elk perspectief dus.

Over de feestelijke fusiebijeenkomst

In het bijzijn van zo’n 1350 medewerkers en 200 gasten werd in de Rodahal in Kerkrade de fusie tussen de beide scholen bekrachtigd. Gouverneur Bovens sprak over zijn passie voor het onderwijs en het belang van ’een leven lang ontwikkelen’.  Hij sprak zijn gelukwensen uit naar de medewerkers van het fusiecollege: ”Samen bent u nog beter in staat om die sexy-opleider te worden waar jongeren op afkomen als ‘motten op een vlam’.  Want ik zeg graag dat het MBO wel wat meer glamour mag krijgen. Juist omdat Limburg ze zo hard nodig heeft: die vakmensen die jullie opleiden.”

Met een spectaculaire show vol muziek, licht, geluid, beeld en dans werd de nieuwe naam onthuld. Ruim 70 studenten waren betrokken bij de organisatie van deze bijeenkomst.

Voorafgaand aan deze feestelijke fusiebijeenkomst vond een zakelijke inspiratiesessie plaats met 200 partners uit de regio. Verschillende gasten, zoals Doekle Terpstra, Annemarie Penn-te Strake, Ton Heerts, Rianne Letschert gingen met MKB Limburg en LWV en elkaar in gesprek over het belang van goed MBO-onderwijs voor de toekomstbestendigheid van onze regio. Met als conclusie dat goed toegankelijk onderwijs essentieel is voor de toekomst van de regio. Verder bouwen op de goede samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven is waar het VISTA college voor gaat in de toekomst.

De voorzitter van de Raad van Bestuur van het VISTA college, Jos Kusters, onderstreepte in zijn speech de ambitie van het VISTA college om hier samen met de partners een cruciale rol in te spelen. Innovatief en toekomstgericht. Daarbij benadrukte hij ook de rol van medewerkers hierbij: “Het is jullie passie, bevlogenheid en betrokkenheid, die elke dag opnieuw het verschil maakt in het leven van onze studenten. “

De regio kan rekenen op ‘Limburgse Krachten’: unieke en trotse vakmensen met een duidelijke visie, waardoor ze meebewegen met ontwikkelingen, naadloos aansluiten op de vraag vanuit de markt en met de blik naar voren op jacht gaan naar mogelijkheden in de toekomst.

Meer weten? Kijk op https://vistacollege.nl/

ROC Leeuwenborgh en Arcus College