Eerste Carrière Café in Eindhoven: Summa & Bedrijf brengt werkzoekenden, werkenden en bedrijven in Zuidoost-Brabant samen

07-10-2022

Het Carrière Café, een initiatief van Summa & Bedrijf, heeft donderdagavond honderden belangstellenden op de been gebracht. Tijdens het netwerk event in bioscoop  LAB-1 in hartje Eindhoven waren tientallen activiteiten. Doel: werkzoekenden, werkenden en bedrijven uit de regio samenbrengen. 

EINDHOVEN – Het is amper 18.00 uur als de deuren van het Carrière Café in bioscoop LAB-1 aan de Keizersgracht in Eindhoven opengaan. Voor de deur staat een hele rij mensen te popelen om de eerste editie van het netwerkevenement van Summa & Bedrijf – onderdeel van het Summa College - bij te wonen. 

Geen wonder. Het event wordt gepromoot als ontmoetingsplaats voor werkzoekenden, werkenden en bedrijven die vooruit willen. Verspreid over drie verdiepingen is er voor ieder wat wils. Op de begane grond kunnen bezoekers netwerken met de aanwezige bedrijven uit de regio onder het genot van livemuziek. Een échte café sfeer.  

Loopbaanadvies

Deelnemers krijgen ter plekke onder meer loopbaanadvies, ze kunnen kennismaken met ruim 100 bedrijven en instellingen uit Zuidoost-Brabant. Ook zijn er workshops om talenten te achterhalen, helpen experts bij het opstellen van een aansprekend c.v., is er de mogelijkheid een mooie pasfoto te maken en zijn er inspirerende bijeenkomsten met trendwatchers.  

Een van de highlights is ongetwijfeld  de netwerkshow. Samen met een host nemen de bedrijven én bezoekers deel aan een interactieve sessie. Ze krijgen handige tips om te netwerken met elkaar, hoe je het beste op iemand af kan stappen, maar ook hoe je op een nette manier een netwerkgesprek kan afsluiten. Interessant én direct toepasbaar dus. 

De organisatie is na afloop tevreden. Ze hopen dat het evenement een bijdrage heeft geleverd aan de loopbaan van de bezoekers. Hoe de deelnemers en bezoekers het evenement ervaren hebben, wordt onderzocht. Het is de bedoeling om in het voorjaar het volgende Carrière Café te houden. 

Summa College
Honderden belangstellenden bezochten donderdag 6 oktober het eerste Carrière Café van Summa & Bedrijf. Foto: Celeste Koenen