Mbo’ers debatteren over cultuur en duurzaamheid

06 februari 2020 12:00

ROC van Amsterdam

Op 5 maart vond het jaarlijkse Amsterdams MBO Studentendebat plaats. Mbo’ers van verschillende scholen stonden als voorstanders, tegenstanders en rechters tegenover elkaar in het Amsterdamse BIMHUIS.

Na lessen in de klas en halve finales op school was het op 5 maart tijd voor de grote finale. Onder leiding van een vakkundige jury – bestaande uit experts van de gemeente Amsterdam, het (debat)onderwijs en een student - debatteerden de studenten fanatiek. Met drie verschillende stellingen over duurzaamheid, uitgaan en cultuur werden thema’s besproken die aansluiten bij actualiteiten in de stad. 

Gepeperde uitspraak

Het debat werd gewonnen door studenten van het ROC van Amsterdam: Navaro Menso van MBO College Zuid won  met de meest gepeperde uitspraak. De studenten van MBO College Hilversum wonnen de prijs voor beste team.

Het MBO Studentendebat is een initiatief van het ROC van Amsterdam en de Gemeente Amsterdam, in samenwerking met de Debatunie en Stichting Nederlands Debat Instituut. Naast de teams van het ROC van Amsterdam deden ook teams mee van het Hout- en Meubileringscollege en ROC Top.