Skills Talents Team Mondriaan is bekend

23-01-2023

Zestien getalenteerde vmbo'ers van vier vmbo-scholen uit Sliedrecht, Middelharnis en Rotterdam wonnen afgelopen vrijdag een medaille en een beker tijdens een feestelijke prijsuitreiking in het Bingoal Stadion van ADO Den Haag. Ze streden met in totaal 80 vmbo'ers mee in acht kwalificatiewedstrijden van Skills Talents die georganiseerd werden op vier campussen van Mondriaan.

Begeleiding vanuit Mondriaan

Enthousiaste wedstrijdleiders ter plaatse waren Evert de Graaf op de Aspasialaan, Joop Reedijk op de Koningin Marialaan, Koen den Ouden op de Brasserskade en Eric Zegwaard op de Tinwerf. De vaktalenten doen samen als Team Mondriaan mee aan Skills The Finals op 23 en 24 maart 2023 in de RAI in Amsterdam. Het team wordt gecoacht door Joshua Torres van de Centrale Studentenraad, ondersteund door Michiel Steegers van het Bestuursbureau. Een van de activiteiten in de aanloop is teambuilding. Meer informatie is te vinden op www.skillstalents.nl

Extra motivatie

Er zijn elders ook nog twee ‘groene’ wedstrijden gehouden, namelijk bloemwerk en tuinontwerp en -aanleg. De winnaars van deze wedstrijden worden binnenkort toegevoegd aan Team Mondriaan. De vmbo-ers spelen de wedstrijden in teams van twee leerlingen. Alle opdrachten van de wedstrijden sluiten aan bij de schoolopdrachten en zijn heel goed bruikbaar als voorbereiding op het eindexamen én de vervolgopleiding op het roc. Nederland heeft een tekort aan goed opgeleide vakmensen. De Skills wedstrijden zijn bedoeld om jongeren extra te motiveren voor hun (toekomstige) vak.

ROC Mondriaan
De acht winnende teams. Linksachter de twee begeleiders van Mondriaan.