Studenten ROC Mondriaan winnen twee keer internationaal goud

14-12-2020

Twee studenten van ROC Mondriaan, Thyra Siemerink (19) uit Den Haag en Domenique Geeve (19) uit Rotterdam, wonnen afgelopen week beiden een gouden medaille tijdens het congres van de AEHT, de European Association of Hotel and Tourism schools dat jaarlijks wordt gehouden. Thyra is vierdejaars student van de International Hotel and Management School en werd eerste in het wedstrijdonderdeel Frontoffice. Domenique is derdejaars bij de opleiding Travel & Hospitality bij de School voor Toerisme en Recreatie en werd eerste in het wedstrijdonderdeel Tourist Destination.

Vanwege de wereldwijde coronapandemie was deze editie van het AEHT-congres online. De wedstrijden zijn desondanks zeer professioneel verlopen en brachten dezelfde spanning met zich mee als de live wedstrijden. Vanuit ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan in Den Haag hebben de studenten vijf dagen intensief – maar corona proof -  samengewerkt met elkaar. Hierbij waren twee coaches van de school aanwezig. De prijsuitreiking werd live gestreamd vanuit Portugal, dit jaar het land van de organiserende school.

 

Juryrapport

Frontoffice – ‘’Veel lof voor Thyra Siemerink, ze was ontzettend goed voorbereid op de wedstrijd. Ze kan zó aangenomen worden in een hotel.””

Tourist Destination – “”Domenique presenteerde met haar Sloveense teamgenoot een lumineus idee voor “Tourism after Covid19” op de bestemming IIsland. Zij bedachten een app die ervoor zorgt dat de bezienswaardigheden in IJsland kunnen worden bezocht zonder dat er teveel bezoekers op één punt zijn. Doel is om “overtourism” te voorkomen maar ook om “social distancing” mogelijk te maken. De app geeft de toerist kortingen op plaatsen waar het op dat moment rustig is waardoor de toeristen zich beter verspreiden. En door het maken van duurzame keuzes werden de kortingen in de app ook nog verhoogd. Dit innovatieve idee kunnen ze zo verkopen aan de IJslandse overheid.’’

 

AEHT

Van 30 november tot 4 december vond het jaarlijkse AEHT-congres plaats. Er werd gestreden in drie disciplines Frontoffice, Tourist Destination en Hospitality management. Studenten werken in een internationaal/gemixt team waarbij internationale samenwerking belangrijk is. Docenten selecteren studenten voor deze wedstrijd op basis van hun resultaten en beroepshouding. Studenten vertegenwoordigen de naam van hun school op een Europees platform. Aan de competitie van het AEHT-congres doen jaarlijks ruim 600 studenten en docenten uit 28 landen mee.

ROC Mondriaan
Trotse Thyra Siemerink (l) en Domenique Geeve