Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland helpen bij vaccineren

23-02-2021

Studenten van de opleiding Doktersassistent van MBO College West, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland, zijn begonnen aan hun stage bij de GGD. Ze helpen daar bij het vaccinatieprogramma.

De studenten ontvangen de bezoekers en plaatsen de vaccinatie. Daarnaast begeleiden zij de bezoekers naar de wachtruimte en zorgen voor een nauwkeurige afhandeling van de administratie. Iedere dag is er een kleine club studenten met een begeleider vanuit school aanwezig. De studenten worden op de werkvloer één op één begeleid door een medewerker van de GGD. 

Goed beslagen ten ijs

Het is een erkende stageplek. Het MBO College West werkt daarbij nauw samen met de GGD. De opleiding zorgt voor een goede voorbereiding op de werkzaamheden. Naast e-learning worden de praktische vaardigheden en theoretische kennis verder aangescherpt zodat de studenten goed beslagen ten ijs op hun stageplaats komen. In de komende periode krijgen meer studenten van verschillende zorgopleidingen, de kans om te helpen bij het vaccinatieprogramma.  

ROC van Amsterdam - Flevoland