Virtuele beleving van open dag bij ROC van Amsterdam

26-11-2020

Het ROC van Amsterdam organiseert aanstaande vrijdag 27 november tussen 16.00 – 20.00 uur en zaterdag 28 november tussen 10.00 – 14.00 uur de tweede online Open Dag van dit schooljaar. Studiekiezers die zich willen oriënteren op een mbo-opleiding hoeven daarmee niet de deur uit om hun studiekeuze te maken en kunnen virtueel ‘rondlopen’ op de Open Dag.

Op de aanstaande online Open Dag staan alle opleidingen én de mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hoofddorp en Hilversum van het ROC van Amsterdam centraal. De studenten en docenten van de mbo-colleges houden online presentaties van de verschillende opleidingen en zitten klaar om alle vragen via de chat te beantwoorden. Er zijn bijna 160 verschillende voorlichtingen (webinars) te volgen.“We merken dat studiekiezers behoefte hebben aan contactmomenten en proberen daar op een laagdrempelige manier in te faciliteren”, aldus Wikash Chaitram, hoofd Voorlichtingen bij het ROC van Amsterdam – Flevoland. “Tijdens de online Open Dag krijgen studiekiezers niet alleen de mogelijkheid om online de sfeer te proeven, maar ook om inhoudelijke informatie te krijgen over de opleidingen”, aldus Chaitram.“We hebben vanuit de afgelopen online Open Dag van begin november van het ROC van Flevoland teruggekregen dat ruim 85 procent van de bezoekers zegt dat dat de voorlichtingen hen verder heeft geholpen bij het maken van de studiekeuze. Het grote voordeel is ook dat elk webinar achteraf ook weer terug te kijken is. Niet alleen op opleidingsniveau, maar ook op sectorniveau.”

 

Rondleidingen door de school

De Open Dag biedt daarnaast een goed beeld van de leslocaties. Met behulp van korte video’s met rondleidingen door studenten krijg je een kijkje binnen bij de mbo-colleges. Ook is het mogelijk om studiekeuzetesten te doen om te kijken welke opleiding passend is en is het mogelijk om de opleidingenbrochure te downloaden of per post te bestellen.Chatten met studenten en voorlichters 

Wie zich wil aanmelden voor een van de opleidingen, krijgt desgewenst ook uitleg bij het aanmelden voor de opleidingen en er is een chat met voorlichters voor algemene studiekeuzevragen. Ook is er per mbo-college een chat met studenten, om te kunnen praten over hun ervaringen met studeren op de colleges. Daarnaast zitten er per mbo-college ook voorlichters klaar voor vragen over de school. Voor ouders

Voor ouders is er een presentatie over de overstap naar het mbo waarbij ze live vragen kunnen stellen aan de voorlichters.

 

Meer informatie en inschrijven

Vooraf inschrijven voor de online Open Dag en een voorlichting naar keuze kan via de website. Alle benodigde informatie wordt dan toegestuurd per e-mail. Een overzicht van alle te volgen voorlichtingen staat hier. 

ROC van Amsterdam - Flevoland