Adnan Tekin voorgedragen als voorzitter MBO Raad

25 april 2020 12:00

Het bestuur van de MBO Raad draagt de heer A. Tekin voor als nieuwe voorzitter van de vereniging van mbo-scholen. Adnan Tekin (47) is de beoogde opvolger van Ton Heerts, die 18 december 2019 werd geïnstalleerd als burgemeester van Apeldoorn. De algemene ledenvergadering beslist 13 mei a.s. over de voordracht.

Het bestuur van de MBO Raad verwacht met Tekin een voorzitter binnen te halen met een breed netwerk (zowel landelijk als regionaal) binnen de overheid, de politiek en het bedrijfsleven, en met de nodige ervaring in het onderwijs in relatie tot de arbeidsmarkt. Als een rode draad door zijn werk tot nu toe voor de Tweede Kamer, de gemeente Amsterdam en voor de Provincie Noord-Holland lopen thema’s als onderwijs en arbeidsmarkt, onderwijs als emancipator voor kwetsbare groepen, de aanpak van jeugdwerkloosheid en onderwijskwaliteit.

Als de algemene ledenvergadering van de MBO Raad de voordracht bekrachtigt met een benoeming, start Adnan per 1 juni bij de MBO Raad. Per 1 juli draagt Frank van Hout, waarnemend voorzitter, de voorzittershamer aan hem over.