Dit zijn de winnaars van het Ambassadeursgala 2021!

18 mei 2021 12:00

Louise Babel is de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo. De student Mediamanagement en marketing van het Grafisch Lyceum Utrecht versloeg in de finale op het Ambassadeursgala haar medefinalisten Jasmijn Gras van ROC Menso Alting en Robin van Boom van Helicon Opleidingen.

Tijdens de finalepitch van Mbo’ers Pakken Aan gaf ze live een vurig pleidooi over het mbo dat kansen biedt aan jongeren, het bedrijfsleven en de maatschappij. Louise Babel mag zich het komende jaar Landelijk Ambassadeur mbo noemen en is het gezicht van het mega belangrijke onderwijs. Louise Babel in een eerste reactie: "Het mbo staat midden in de maatschappij. Daarom ben ik trots dat ik mbo-student ben. Ik wil samen met andere mbo-studenten aan de rest van Nederland laten zien dat wij de maatschappij mooier maken." 

Ideas on Stage Publieksprijs

Tijdens het 20e Ambassadeursgala van Ditismbo werd ook Ideas on Stage Publieksprijs uitgereikt aan een leerbedrijf dat zich buitengewoon heeft ingezet voor stages en leerbanen in coronatijd. Zwolse8, het samenwerkingsverband van Zwolse mbo-scholen en hogescholen, won de publieksprijs na een SMS-actie van kijkers naar het Ambassadeursgala. Zwolse8 sloeg deze coronaperiode twee vliegen in een klap: onderwijsmedewerkers en studenten werden snel getest en het stagetekort voor studenten van verschillende opleidingen werd opgelost.

WorldskillsNL Berg-award

Bij de prestigieuze Berg-award voor bijzondere verdiensten tijdens internationale vakwedstrijden ging de prijs naar het voltallige Skills Team Netherlands dat geselecteerd was voor EuroSkills. Helaas konden zowel de Nederlandse als de Europese vakwedstrijden niet doorgaan door COVID-19. Daarom krijgt Skills Team Netherlands in zijn geheel de award die team captain Sander Damsma, Nederlands kampioen Sanitaire- en Verwarmingstechnicus, in ontvangst nam.

Onderwijsteam van het jaar

De prijs voor het beste onderwijsteam van het jaar ging naar Aventus MEI (metaal, elektro, installatietechniek). Alle genomineerde onderwijsteams hebben dit jaar ondanks corona een geweldige prestatie geleverd. Het team van Aventus MEI stak er bovenuit. Een team dat het werkveld en de student optimaal heeft betrokken en waar de samenwerking centraal staat.

Het Ambassadeursgala mbo

Het Ambassadeursgala mbo is een jaarlijks evenement waarin het mbo in de volle breedte gevierd wordt. Het Ambassadeursgala wordt georganiseerd door het samenwerkingscollectief Dit is mbo (MBO Raad, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en het ministerie van OCW). De organisatie is in handen van de MBO Academie.

Het gala, een begrip in het mbo, verbindt iedereen die in het mbo werkt en leert door awards uit te reiken aan studenten, onderwijsteams en bedrijfsleven. De Landelijke Ambassadeur mbo is een jaar lang hét boegbeeld van het mbo.