Masterclasses transport en logistiek voor docenten

11 februari 2020 12:00

De logistiek is volop in beweging en in ontwikkeling. Hoe blijf je bij als docent? En hoe zorg je dat jouw studenten goed zijn voorbereid op deze nieuwe ontwikkelingen? Dit voorjaar stonden er drie masterclasses transport en logistiek gepland. Door de corona-maatregelen konden deze niet doorgaan en worden er nieuwe data gepland in najaar 2020.

Wat is een Masterclass Transport en Logistiek?

  • Een tweedaagse training over een actueel logistiek thema
  • Altijd in samenwerking met een bedrijf of hogeschool.
  • Niet alleen nieuwe kennis en ervaring opdoen in de logistiek, maar ook handvatten om de inhoud te vertalen naar een les bij jou op school. 

Aan het einde van een masterclass heb je je eigen vakbekwaamheid vergroot, heb je nieuwe praktijkcasuïstiek om bij jou in de les te gebruiken en heb je je netwerk binnen mbo transport & logistiek uitgebreid.

Voel je vrij de programma’s ook door te sturen aan geïnteresseerde collega’s!

Verdieping TMS/WMS - Dag 2 op 30 oktober

U kunt de masterclass-dag WMS ook los van de dag over TMS volgen.

Meld je aan 

Op 12 maart heeft de eerste dag van de masterclass TMS/WMS plaatsgevonden. Bij het Summa zijn 7 mbo-docenten aan de slag gegaan met een TMS-systeem. Over de theorie over TMS en alle mogelijkheden van een TMS zijn de deelnemers enthousiast. Met een rapportcijfer 8 voor de inhoud en vorm, kijken we terug op een geslaagde dag. Iedereen zou deze masterclass aanraden aan collega's.

Op 30 oktober staat de masterclass-dag over WMS gepland.Deze masterclass-dag kan ook los gevolgd worden. Een interactieve, praktische dag waarin je o.a. aan de slag gaat met Smart Glasses en Voicepicking. Bekijk hiernaast het programma. De kosten voor de WMS-dag zijn 250 euro. Dus als er collega’s zijn die interesse hebben, dan zijn zij van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

Aanmelden kan door een bericht te sturen naar mtlm@mboraad.nl  

Chauffeur en truck van de toekomst en tachograaf 4.0 - wordt verplaatst

Meld je aan

Wegens succes herhaald. En nu nog slechts enkele plekken beschikbaar (8 in totaal)

Maak kennis met de eisen en werkwijze van de moderne logistieke dienstverlener en de benodigde vaardigheid van chauffeurs in relatie tot rij- ondersteunende systemen van de met ADAS uitgeruste voertuigen en de voordelen daarvan. In deze masterclass leer je deze nieuwe systemen toe te passen en leer je de meerwaarde voor veiligheid en milieu. Deze masterclass is geschikt voor mbo docenten, betrokken bij en/of verantwoordelijk voor opleidingen voor chauffeurs. Nieuwsgierig? Meer informatie over het programma vind je hiernaast.

Kosten: € 300,00 per persoon, exclusief btw.

Zorglogistiek 15 mei en 4 juni - verplaatst naar het najaar van 2020


Meld je aan

Door lectoraat Logistiek en Allianties van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Logistiek vind je overal, en ook in de zorg is er veel werk voor de logistieke dienstverleners van de toekomst. In deze masterclass staat het slim organiseren en verbeteren van zorgprocessen en goederenstromen centraal. Vanuit real-life situaties leer je meer over zorglogistieke basisconcepten. Bij elke game of real-life situatie wordt gezamenlijk de vertaalslag gemaakt naar het mbo-onderwijs. De inhoud sluit aan bij het nieuwe keuzedeel Zorglogistiek (in ontwikkeling). Nieuwsgierig? Meer informatie over het programma vind je hiernaast.​

Deze masterclass is geschikt voor mbo en hbo docenten in de logistiek, die hun studenten goed willen voorbereiden op werken in de zorglogistiek. Tijdens de Landelijke dag van de Logistiek 2019 al enthousiast geworden over de zorglogistiek? Deze masterclass is een verdieping daarop. 

Kosten:  € 500,00 per persoon, exclusief btw.

Toelichting kosten en annuleringsvoorwaarden

De masterclasses transport en logistiek zijn in 2019 ontwikkeld op basis van een subsidie van de Topsector Logistiek. Het is een budgetneutrale activiteit van de btg MTLM. Dat betekent dat de kosten van de masterclass zijn gebaseerd op de gemaakte kosten voor uitvoering, locatie en catering. Daarom geldt er een minimum aantal deelnemers van 12 om de masterclasses betaalbaar te houden.

Kosteloos annuleren kan tot twee weken voor aanvang. Bij no show brengen wij de volledige kosten in rekening. Wanneer je plotseling verhinderd bent, is het mogelijk een collega te sturen.