Officiële kick-off Horeca & Hospitality Academie Breda door wethouder Adank

12 maart 2020 12:00

ROC Curio

Maandag 9 maart werd officieel het startschot gegeven voor de Horeca & Hospitality Academie Breda. Decor was de mbo hotelschool van Curio aan de Markendaalseweg in Breda. Wethouder Adank en Curio bestuursvoorzitter Rob Neutelings bevestigden de samenwerking door samen met alle betrokken partijen hun handtekening te plaatsen op de banner. Concreet betekent het dat ze zich in gaan spannen om personeel van ondernemers om-, her- en / of bij te scholen. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de professionalisering van medewerkers in de horeca & hospitalitybranche. Tegelijk draagt het bij aan het terugdringen van het tekort aan vakbekwame medewerkers.

Leven lang ontwikkelen

‘Een leven lang ontwikkelen’ is het credo waarvoor de partners – Koninklijke Horeca Nederland, Curio, SVH, Stichting Horeca Onderwijs, Werkgeversservicepunt Breda en FRSH –  “de handen ineen slaan”. Op de Curiolocatie aan de Markendaalseweg 35 in Breda vinden Overheid, Ondernemers en Onderwijs elkaar onder één dak. Toekomstig horeca personeel zal hier een gedegen opleiding volgen en horeca ondernemers kunnen hun bestaand personeel om-, her- en bijscholen.

Breed aanbod

De nieuwe academie faciliteert meerdere mbo-opleidingen: kok, service-medewerker, keuken-assistent en bediening-assistent. Kandidaten kunnen naast werken hier hun basisvaardigheden op die vakgebieden ontwikkelen. Er komen meerdere startmomenten in het jaar.

De ambitie van de academie is te zorgen voor nieuwe instroom en ontwikkeling van gemotiveerd en opgeleid personeel voor de horecabranche. Dit door middel van een passend opleidingstraject met coaching on the job. Door een intensieve samenwerking met werkgevers wil de academie een bijdrage leveren aan het oplossen van het personeelstekort in de hospitalitybranche door te binden, te boeien en te behouden.