Platform Sport & Gezonde Leefstijl

Platform Sport & Gezonde Leefstijl ondersteunt mbo-scholen bij leefstijl gerelateerde vraagstukken over studenten en medewerkers. 

Platform Sport & Gezonde Leefstijl ondersteunt mbo-scholen bij leefstijl gerelateerde vraagstukken voor studenten en medewerkers. Het platform wil de scholen inspireren en enthousiasmeren om sport en een gezonde leefstijl structureel aandacht te geven en op te nemen in beleid en curriculum.  

Het platform doet dit o.a. door:

  • het organiseren van vier ledenbijeenkomsten per jaar. Tijdens de bijeenkomsten delen de leden goede praktijkvoorbeelden. Ook bezoeken zij elkaars scholen en zijn er workshops van kennisinstituten.  
  • het organiseren van (online) inspiratiebijeenkomsten met sprekers uit de beroepspraktijk. 
  • het stimuleren van kennisuitwisseling via een online community in Teams en een LinkedIn-groep.
  • het regelmatig versturen van nieuwsupdates.

Het platform heeft inmiddels leden van 36 mbo-scholen. De stuurgroep bestaat uit ROC A12 en ROC van Twente. Nieuwe scholen kunnen zich aanmelden voor lidmaatschap door contact op te nemen met Natascha Ponsioen (zie onder).

 

NK Schoolsport

Vanuit het platform wordt er jaarlijks ook het NK Schoolsport georganiseerd. Tijdens deze landelijke sportwedstrijden strijdt een groot aantal mbo-scholen tegen elkaar op verschillende schoollocaties in het land. Tijdens de wedstrijden is er keus uit ongeveer dertig aangeboden sporten en wordt er gespeeld via de officiële regels van de sportbonden. Het evenement is in de laatste zes jaar uitgegroeid van een initiatief van vijf incidentele en regionale wedstrijden, naar een landelijke week vol sportieve activiteiten voor studenten en medewerkers van mbo-scholen.

afbeelding Natascha Ponsioen

Natascha Ponsioen

Beleidsadviseur Vitaal MBO voor Gezonde School en TestJeLeefstijl.nl en Platform Sport & Gezonde Leefstijl
Cindy van Rooijen

Cindy van Rooijen

Projectmedewerker

Jan Majoor

Themaleider Schoolsport