Platform Sport & Gezonde Leefstijl

Het Platform Sport & Gezonde Leefstijl ondersteunt mbo-scholen bij leefstijl gerelateerde vraagstukken over studenten en medewerkers. 

Het Platform Sport & Gezonde Leefstijl ondersteunt mbo-scholen bij leefstijl gerelateerde vraagstukken over studenten en medewerkers. Het platform wil de scholen inspireren en enthousiasmeren om het thema structureel aandacht te geven en op te nemen in beleid en curriculum.  

Het platform doet dit o.a. door:

  • het organiseren van vier ledenbijeenkomsten per jaar. Tijdens de bijeenkomsten delen de leden goede praktijkvoorbeelden. Ook bezoeken zij elkaars werkomgeving en zijn er workshops van kennisinstituten.  
  • het organiseren van (online) inspiratiebijeenkomsten met sprekers uit de beroepspraktijk. Hierbij zijn met regelmaat ook niet-leden welkom.
  • het stimuleren van kennisuitwisseling via een online community in Teams en een LinkedIn-groep.
  • het regelmatig versturen van nieuwsupdates.

Het platform heeft leden van 36 mbo-scholen. De stuurgroep bestaat uit Landstede MBO en ROC van Twente. Scholen kunnen zich aanmelden voor lidmaatschap door contact op te nemen met Natascha Ponsioen (zie onder).

 

NK Schoolsport

Vanuit het platform wordt er jaarlijks ook het NK Schoolsport georganiseerd. Tijdens deze landelijke sportwedstrijden strijdt een groot aantal mbo-scholen tegen elkaar op verschillende schoollocaties in het land. Tijdens de wedstrijden is er keus uit ongeveer dertig aangeboden sporten en wordt er gespeeld via de officiële regels van de sportbonden. Het evenement is in de laatste zes jaar uitgegroeid van een initiatief van vijf incidentele en regionale wedstrijden, naar een landelijke week vol sportieve activiteiten voor studenten en medewerkers van mbo-scholen.

afbeelding Natascha Ponsioen

Natascha Ponsioen

Beleidsadviseur Vitaal MBO voor Gezonde School en TestJeLeefstijl.nl en Platform Sport & Gezonde Leefstijl
Marlies Mast

Marlies Mast

Projectmedewerker stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit Gezonde School | TestJeLeefstlijl.nl | Platform Sport & Gezonde Leefstijl
0348-75 36 33

Jan Majoor

Themaleider Schoolsport