TeamAventus sleept 7 medailles in de wacht op Skills The Finals

12 maart 2020 12:00

ROC Aventus

Tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap voor mbo- vakwedstrijden dat van 4 t/m 6 maart in Leeuwarden plaatsvond, hebben 7 van de 20 mbo-studenten van Aventus het podium gehaald. In totaal deden 650 studenten uit heel Nederland mee en lieten zich van hun beste kant zien tijdens de nationale vakwedstrijden. Aan het eind van het toernooi stond de teller op 3x Goud, 2x Zilver, 2x Brons voor de Aventus-studenten. Ook het vmbo-team Gelderland Giants stond op het hoogste podium. Het aanstormend vaktalent uit regio Stedendriehoek liet zien dat het beroepsonderwijs hier een hoog niveau heeft.

Goud voor team Mechatronica en student Landbouwtechniek

Wat was het spannend tijdens de slotceremonie van Skills The Finals 2020. Afgelopen vrijdagavond vond deze plaats in Leeuwarden. De 20 studenten van Aventus zaten zenuwachtig in de zaal. Zouden ze winnen in hun vakgebied? De ontlading was groot bij Stefan de Roo en Sybo Martens, BBL-studenten Mechatronica en werkzaam bij Hollander Techniek te Apeldoorn, toen de presentator ‘Aventus’ naar voren riep om de gouden medaille in ontvangst te nemen. Stefan is heel erg blij ‘Deze gouden plak is super. Ik had het niet gedacht. De machine werkte namelijk pas in de laatste paar minuten. We hebben heel veel werk verricht in een korte tijd. Wat was het spannend!´ Waarschijnlijk mogen ze in september Nederland vertegenwoordigen op de Euroskills Graz 2020. ‘Nu gaan we voor het ‘echie’. We gaan weer veel trainen voor deze volgende ronde. Maandag gaan we gelijk een trainingsschema maken.’ Sybo vult aan ‘Het wordt een feestje!’

Student Pedro Walhout ging met goud naar huis in de categorie Monteur mobiele werktuigen. Ook hij maakt kans om naar Oostenrijk te gaan voor de EuroSkills 2020.

Gelderland Giants

De vmbo’ers uit onze regio hebben het ook supergoed gedaan. Zij deden mee aan de Skills Talents,  de teamvakwedstrijden voor het vmbo. De leerlingen, afkomstig van verschillende VO-scholen uit de provincie, kwamen uit in hun vakgebied en verdedigden als provincieteam het brons van vorig jaar. De vakjury keek naar vakmanschap en samenwerken. De twee teamcaptains van Aventus, studenten Brandon Brom en Nynke van Avesaat, hebben van deze leerlingen een hecht team gemaakt. Dat heeft zeker bijgedragen dat het team met Goud op het podium stond.

Vaktrots

Meedoen aan een vakwedstrijd is voor mbo-studenten supermotiverend. Door deze training en competitie komen talenten naar voren die niet eerder zichtbaar waren. Ze groeien in hun vakmanschap, trots en zelfvertrouwen. Het meedoen aan Skills geeft veel positieve energie onder studenten en docenten. Aventus vindt het belangrijk om haar studenten dit podium te bieden. Ze worden uitgedaagd en geprikkeld om het beste uit zichzelf te halen en te excelleren. Een van de studenten van TeamAventus legt uit ‘Ik zou iedereen aanraden mee te doen. Het is heel groots en heel bijzonder. Je leert superveel in een heel korte tijd. Het is anders dan een gewone stage- of schooldag. Zeker meedoen!’