Zorgorganisaties en Curio werken samen in LandGoedLeren

07 september 2020 12:00

ROC Curio

Vrijdag 4 september werden de eerste studenten verwelkomd voor het LandGoedLeren. Dit vond plaats op Zorglandgoed Vrederust. De vier partners - ASVZ, GGZ WNB, SDW, Tante Louise – verlenen hier hun zorg. De studenten starten er met de deeltijdopleiding MBO-V of Verzorgende IG/Maatschappelijke zorg. Deze worden verzorgd door Curio. Mignon van der Zwan-Brasser, wethouder zorg in Bergen op Zoom, gaf de aftrap van LandGoedleren door de studenten officieel welkom te heten en het IkZorg-contactpunt te openen.

Nieuw opleidingsinstituut

LandGoedLeren is het nieuwe opleidingsinstituut van de zorgorganisaties. Studenten combineren er  theorie en praktijk om het vak van verpleegkundige of verzorgende te leren. Ze worden breed opgeleid. Daarmee zijn ze dan ook breed inzetbaar in de toekomst. Door als landgoedpartners samen te werken en samen invulling te geven aan deze nieuwe manier van opleiden, kunnen studenten verschillende leerroutes volgen én ervaring opdoen in diverse sectoren van de zorg. 

Speeddate

Naast de officiële aftrap was er ook ruimte voor de studenten om kennis te maken met de verschillende zorgorganisaties op het landgoed en met opleider Curio. Er werd uitleg gegeven over de inhoud van de opleidingen en er was ter kennismaking een speeddate en quiz voor de studenten georganiseerd. Een geslaagde start van LandGoedLeren.

Ik Zorg contactpunt

Ook gaf de wethouder het startsein voor het Ik-Zorg Contactpunt van Transvorm. Iedereen in de regio West-Brabant die persoonlijk advies wil over een loopbaan in zorg en welzijn kan hier terecht. Voor herintreders, zij-instromers, scholieren of al werkzaam in de zorg, samen wordt gekeken wat er mogelijk is. Het IkZorg-contactpunt is een samenwerking van werkgevers in zorg en welzijn in West-Brabant en Transvorm. Het bevindt zich op Zorglandgoed Vrederust in Halsteren. 

Over de partners

ASVZ

ASVZ is een zorgorganisatie voor mensen met een beperking. Voor al deze mensen biedt ASVZ diagnostiek, behandeling en begeleiding. Dat doen we al vanaf 1969. ASVZ werkt in Zuid-Holland Zuid, West- en Noord-Brabant en de Zuid-Hollandse Eilanden.

GGZ WNB

GGZ WNB is al 110 jaar een aanbieder van specialistische geestelijke gezondheidszorg in de regio Westelijk Noord-Brabant en Tholen. Doel is om cliënten (weer) zo optimaal mogelijk mee te laten doen in de samenleving. 

SDW

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. SDW wil dat mensen met een verstandelijke beperking kunnen leven zoals zij dat willen. 

TanteLouise

Bij tanteLouise, toonaangevend als het gaat om innovatie en vernieuwing, zorgen elke dag opnieuw zo’n 1.800 zorgprofessionals en 850 vrijwilligers ervoor dat ouderen op de Brabantse Wal op een waardige manier oud kunnen worden.