‘Mbo zit aan voorkant van digitaliseringsbeweging in het onderwijs’

MBO Digitaal-voorzitter Pauline Satter, MBO Raad-bestuurder en portefeuillehouder digitalisering Mirjam Koster en Chief Digital Officer mbo Martijn Timmer blikken terug op het digitale jaar '2023' en kijken vooruit naar wat komen gaat.

Toekomstbestendig mbo - brief aan het nieuwe kabinet

In een brief aan formateur Ronald Plasterk roept de MBO Raad bij monde van voorzitter Adnan Tekin het nieuw te vormen kabinet op om te investeren in een toekomstbestendig mbo.

‘Haal de drempels naar het beroepsonderwijs weg’

De in- en doorstroom vanuit het voortgezet onderwijs naar het mbo en hbo stokt, terwijl vakmensen juist harder nodig zijn dan ooit. Versterking van het beroepsonderwijs is dan ook noodzakelijk.

Studenten en senioren leren van elkaar

Roc-studenten en senioren leren van elkaar in huiskamercafés en zorginstellingen.
Jong en oud delen ervaringen tijdens maatschappelijke diensttijd-project MDT Generation Wise.

Vacature Strategisch Manager

Als dynamische en visionaire manager met hart en affiniteit voor het mbo inspireer en motiveer je medewerkers om mee te gaan in ontwikkelingen. Je hebt een unieke positie tussen de leden, het bestuur, de werkorganisatie en in- en externe stakeholders.

Aventus studenten Agrotronica Project Waterstoftrekker naar India

In januari 2023 besloten zes mbo-studenten van de Agrotronica-opleiding van Aventus een spannend project aan te gaan. Aventus kocht een Solis-trekker, waarbij de studenten de uitdaging aangingen om deze om te bouwen van een ouderwetse diesel naar een geavanceerde, elektrische machine, aangedreven door waterstof. Hun enthousiasme kreeg vleugels toen ze in mei 2023 een uitnodiging ontvingen van de Solis-fabriek uit India.

Vacature Applicatiebeheerder

Ben jij de ICT-held die wij zoeken?
21 mrt

Skills the Finals

Doen, beleven, ervaren. Scholieren ontdekken hier welke beroepen ze leuk vinden en doen belangrijke ervaring op voor hun toekomstige studiekeuze. Net als in de echte wereld wordt de praktijk van beroepen nagebootst in de LOB Experience met ruim 90 beroepenchallenges.
Abonneer op