Leerbedrijven zeer tevreden over meerwaarde stage

14-02-2017

Studenten geven de stage (beroepspraktijkvorming - bpv) in hun opleiding gemiddeld een 8. Dat blijkt uit de BPV Monitor die SBB 13 februari publiceerde. Van de praktijkopleiders van erkende leerbedrijven krijgt de bpv gemiddeld een 7,5. Stagebegeleiders van scholen geven gemiddeld een 7,4. Van alle bevraagde studenten en praktijkopleiders is 90% tevreden over het werk en het behalen van de leerdoelen.

Infographic BPV Monitor 2016

Michaël van Straalen, voorzitter SBB en tevens voorzitter MKB Nederland, noemt de cijfers uit de monitor een ‘prachtig resultaat’. “Je ziet dat samenwerken loont. Onderwijs en bedrijfsleven hebben de handen ineengeslagen om samen de beroepspraktijkvorming te verbeteren. De BPV Monitor maakt de kwaliteit inzichtelijk.” Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad en vicevoorzitter SBB vult aan: “De praktijkopleiders van leerbedrijven, studenten en bpv-begeleiders van scholen hebben de afgelopen jaren enorm ingezet op kwaliteitsverbetering. En dat vertaalt zich nu in dit resultaat."

Bijna alle studenten kregen een goed beeld van het beroep dankzij de beroepspraktijkvorming. Zo’n 75% van de respondenten zegt dat er afspraken zijn gemaakt tussen de school, het bedrijf en de student. Een punt voor verbetering is het aantal contactmomenten met school. Daarnaast ontbreekt soms duidelijkheid over de leerdoelen van de bpv.

De BPV Monitor meet de kwaliteit van de beroepspraktijkvorming voor het onderwijs en bedrijfsleven. Dat gebeurt via een enquête onder praktijkopleiders, studenten en stagebegeleiders van school.  In 2016 zijn 32.000 praktijkopleiders, 10.000 studenten en 3000 stagebegeleiders bevraagd.

marije hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673