Leeromgeving voor praktijkopleiders ZDV klaar

14-05-2019

De afgelopen maanden hebben de bedrijfstakgroep Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid (ZDV) en Stichting Praktijkleren aan een digitale leeromgeving voor praktijkbegeleiders gewerkt. Het resultaat is nu beschikbaar. De leeromgeving is bedoeld om praktijkopleiders voor te bereiden op de examens.

De digitale leeromgeving voor praktijkopleiders laat zien hoe de rollen van opleider en examinator van elkaar verschillen. Het is daarmee een extra middel voor scholen, naast voorlichting en trainingen. Het voordeel is dat praktijkopleiders in hun eigen tijd en in hun vertrouwde omgeving hun examendeskundigheid kunnen aanscherpen. Leden van de btg ZDV kunnen de digitale leeromgeving gebruiken via praktijkbeoordelaar.nl.

In 7 stappen kennismaken met de online leeromgeving

Nog geen vouchercode ontvangen en wilt u wel de online leeromgeving uitproberen?

1. Vraag via trainingen@stichtingpraktijkleren.nl een vouchercode voor uw school aan.

2. Ga naar www.praktijkbeoordelaar.nl.

3. Kies de omgeving Zakelijke dienstverlening.

4. Klik in het scherm ‘Inloggen’ op ‘Registreren’.

5. Vul uw gegevens in.

6. Vul bij ‘Vouchercode’ uw code in.

7. Klik op ‘Doorgaan’. U komt dan in de leeromgeving.

Bij de vouchercode ontvangt u tegelijkertijd informatie over het in gebruik nemen en beheren van de leeromgeving. Alle bij Praktijkleren aangesloten scholen kunnen zonder verdere kosten gebruik maken van deze online dienst.

Schermafbeelding van de online leeromgeving voor praktijkbeoordelaars.

Ook voor andere sectoren interessant

Deze versie voor de ZDV-opleidingen is gebaseerd op een product van de btg Techniek & Gebouwde Omgeving. Beide leeromgevingen zijn voor een groot deel gevuld met algemeen geldende instructies, opdrachten, animaties en video’s. De online leeromgeving kan dus ook interessant zijn voor andere sectoren. We zijn erg benieuwd naar uw ervaringen met de leeromgeving.

Afbeelding van Yvon van de Steenhoven

Yvon van der Steenhoven