MBO Raad steunt oproep: “Geef docenten voorrang bij boosterprik”

24-11-2021

“De veiligheid van alle onderwijsgevenden mag niet in het geding komen nu de coronacijfers weer oplopen. De MBO Raad doet samen met alle onderwijsorganisaties een dringend beroep op de ministers van OCW en VWS om docenten voorrang te geven bij het halen van de boosterprik. Uiteraard ná dat alle zorgmedewerkers hun boosterprik hebben gehad. De zorg is net zoals het onderwijs een van de vitale sectoren,” zegt Adnan Tekin, voorzitter van de MBO Raad.

“Het is van het grootste belang om het onderwijs open te houden. We waarderen het enorm dat het kabinet hieraan prioriteit geeft. Een nieuwe lockdown voor het onderwijs moet ten alle tijden voorkomen worden. Het sluiten van scholen heeft een grote impact op het welzijn van studenten en scholieren. We zien echter dat de zorgen van het onderwijzend personeel toenemen door de oplopende besmettingen. Die zorgen kunnen de ministers van OCW en VWS heel eenvoudig wegnemen door het mogelijk te maken dat alle onderwijsgevenden snel hun boosterprik kunnen halen,” aldus Adnan Tekin.

Naast de MBO Raad ondertekenden ook Vereniging Hogescholen, Universiteiten van Nederland, VO-raad, PO-Raad, Federatie Onderwijsvakorganisaties, CNV Onderwijs en AOb deze oproep. Zij pleiten in hun brief ook voor een meer voortvarende aanpak van aanvullende maatregelen.