Meld uw school aan voor Testjeleefstijl.nu

22-05-2015

Benieuwd naar de leefstijl van uw studenten? Hoe staan ze ervoor? Met welke thema’s moet uw school meer doen? Testjeleefstijl.nu (TJL) kan uw school helpen om dit te bepalen. Daarnaast helpt deze online applicatie studenten bij het maken van gezonde leefstijlkeuzes variërend van alcoholgebruik en roken tot bewegen, sport en ‘beeldschermgedrag’. U kunt uw school vanaf nu aanmelden om mee te doen met TJL in studiejaar 2015-2016.

Link met Loopbaan en Burgerschap

TJL draagt bij aan het voldoen aan de dimensie ‘vitaal burgerschap’ in de kwalificatie-eisen Loopbaan en Burgerschap. Studenten leren over de eigen leefstijl, wat een gezonde leefstijl is en ondernemen actie om deze leefstijl te verbeteren.

Instrument voor Gezonde School

Voor scholen is Testjeleefstijl.nu een belangrijk instrument om een Gezonde School te worden en blijven. De uitkomsten van de test geven bijvoorbeeld input voor het schoolgezondheidsbeleid. Welke gezondheidsproblemen hebben studenten? Met welke thema’s wil uw school aan de slag om studenten te stimuleren de juiste keuzes te maken? Op basis van de resultaten kan een school ook besluiten om via lessen aandacht aan een bepaald thema te geven. Ook helpt de test scholen bij het vervullen van hun zorgtaak, omdat de resultaten van de studenten informatie geven over eventuele problemen (signaalfunctie).

Kortom, Testjeleefstijl.nu sluit goed aan bij de pijlers van de Gezonde School (beleid, signaleren, educatie en omgeving). In de brochure ziet u precies wat uw school met TJL kan doen.

Wat is het?

Testjeleefstijl.nu bestaat uit twee verschillende delen: studenten doen een aantal metingen en testen (fysieke metingen, spierkracht en uithoudingsvermogen) en beantwoorden vragen over allerlei leefstijlthema’s.

Meedoen?

Wilt u met uw school meedoen met Testjeleefstijl.nu? Bekijk de documenten op www.testjeleefstijl.nl/nl/aanmelden-mbo-school, vul het aanvraagformulier in en stuur dit naar testjeleefstijl@mbodiensten.nl.