ICT en Creatieve Industrie (ICT en CI)

Laatst gewijzigd: 18-07-2023

De btg ICT en CI is één van de negen bedrijfstakgroepen (‘btg’s’) van de MBO Raad. De btg's zijn een afdeling binnen de MBO Raad waar soortgelijke mbo-opleidingen (opleidingen die gerelateerd zijn aan dezelfde branches) met elkaar samenwerken. 

De btg’s maken het mogelijk voor soortgelijke mbo-opleidingen om krachten te bundelen. Via de btg’s hebben scholen in de MBO Raad ook sectorgewijs invloed op de landelijke ontwikkelingen in het mbo-onderwijs. In de bedrijfstakgroepen worden de belangen van soortgelijke opleidingen behartigd, wordt kennis gedeeld en worden gezamenlijke projecten uitgevoerd. Zo werken scholen samen aan innovatief en toekomstgericht onderwijs dat optimaal aansluit op de arbeidsmarkt en het vervolgonderwijs.

De btg ICT en CI

In de bedrijfstakgroep ICT en CI (Creatieve Industrie) zijn alle roc’s en vakscholen vertegenwoordigd die opleidingen aanbieden gericht op informatietechnologie en de meer creatieve beroepen; van podiumkunsten tot ICT support, en van DTP tot evenemententechniek.

De kerntaken van de btg worden jaarlijks ingevuld via het activiteitenplan. In het jaarverslag wordt over de uitgevoerde activiteiten verantwoording afgelegd. Het activiteitenplan en jaarverslag vindt u in pdf-versie op deze pagina.

Afbeelding studenten achter computer
Afbeelding van Roger Meijer

Onderwijsclusters

ICT en CI bestaat uit de onderwijsclusters:

  • Kunsten en Entertainment / Artiesten
  • Communicatie, media en design 
  • ICT

Contactpersonen

Gabry Karsdorp

Beleidsadviseur

Gonnie van der Eerden

Beleidsadviseur bedrijfstakgroepen
06 51 75 30 29

Marita van de Haar

Secretaresse btg ICT en CI