In de media: ook jouw goudsmid heeft een mbo-diploma

09-10-2017

De maatschappij hecht te veel waarde aan een hoog opleidingsniveau en te weinig aan iemands talent. Dit stelt 90 procent van de ondervraagde mbo-studenten in een enquête van Dit is mbo. Zij maken zich hard voor waardering voor het mbo. In Metro presenteert Dit is mbo de resultaten van de enquête. Hiervoor zijn enkele stellingen voorgelegd aan een groep studenten voorgelegd om te horen hoe zij ervaren dat de maatschappij naar het mbo kijkt.

Afbeelding van het artikel in Metro

De ondervraagde mbo-studenten zijn genomineerd voor de titel Landelijke Ambassadeur mbo. Tijdens hun campagne voor de verkiezing laten deze ambassadeurs Nederland kennis maken met het mbo door hun bijzondere verhalen te delen. Ook heeft Dit is mbo geënquêteerd onder de studenten die deze maand deelnemen aan de World Skills-vakwedstrijden in Abu Dhabi. Het Nederlandse team doet mee aan onder andere de wereldkampioenschappen voor mobiele robotica, tegelzetten en meubels maken.

In Metro reageren MBO Raad-voorzitter Ton Heerts en praktijkopleider van het jaar René van Tol op de enquête-resultaten.

marije hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673