Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Kleurrijk en Kansrijk Handelsonderwijs

02-03-2020

TOT NADER ORDER UITGESTELD.

Op 26 maart 2020 is Hare Majesteit Koningin Máxima, lid van het Comité voor Ondernemerschap van het ministerie van Economische Zaken, te gast bij de docentendag Handel en Mode. Op deze dag worden ongeveer 500 docenten van de handels- en modeopleidingen verwacht. Zij spannen zich elke dag in om zo’n 23.500 mbo-studenten op te leiden voor een beroep, voor succesvol participeren in de samenleving (burgerschap) en voor een leven lang ontwikkelen. Thema van de docentendag is ‘Kleurrijk en Kansrijk Handelsonderwijs’. 

 

De docentendag is een jaarlijks terugkerend fenomeen, georganiseerd door de btg Handel en Mode van de MBO Raad. Het event brengt docenten bij elkaar om te netwerken, kennis op te halen en ervaringen met elkaar te delen. Belangrijk onderdeel van de editie van dit jaar, in de Reehorst te Ede, is de Masterclass Kansengelijkheid in het onderwijs van Karim Amghar, schrijver, programmamaker, televisiepresentator en docent. Hare Majesteit Koningin Máxima zal deze masterclass bijwonen. Ook gaat ze tijdens de dag in gesprek met docenten en opleidingsmanagers uit het Handels- en Mode-onderwijs over de thema’s en vragen die hen bezighouden. 

Frank van Hout, waarnemend voorzitter van de MBO Raad, is samen met Tiny Pheninckx, voorzitter van de btg Handel en mode, gastheer op de dag. “Mijn collega en ik zijn trots dat Hare Majesteit Koningin Máxima haar opwachting maakt en zo het belang van deze mooie opleidingen en het docentschap in het licht zet. De docenten van de handel- en mode-opleidingen zijn enorm belangrijk in de ontwikkeling van de ondernemersgeest van de vele mbo’ers die de wereld gaan kleuren met hun ondernemingen en mode.”