Nederlandse en Chinese mbo-scholen leren van elkaars onderwijssysteem

06-07-2017

Tijdens het Sino-Dutch Shadowing Programme ging een aantal Chinese en Nederlandse mbo-scholen bij elkaar op bezoek om elkaars onderwijssysteem te leren kennen. Een pas verschenen Engelstalige publicatie brengt de hoogtepunten en de belangrijkste lessen van dit programma in beeld. Dankzij het programma zijn Nederlandse en Chinese scholen met elkaar in gesprek over plannen om hun samenwerking te concretiseren. Twee Chinese en twee Nederlandse scholen hebben zelfs al officiële partnerschapsovereenkomsten ondertekend.

Afbeelding van folder Sino-Dutch jobshadowing programma
Nuffic en de MBO Raad hebben in een folder de belangrijkste lessen en hoogtepunten van het programma op een rij gezet.

In mei brachten 21 enthousiaste Chinese docenten een tegenbezoek aan Nederland in het kader van het Sino-Dutch mbo shadowing programma. De docenten bezochten de 10 Nederlandse mbo-scholen die in 2016 mee hebben gedaan aan het uitgaande bezoek naar de provincie Jiangsu in China.

Het doel van het programma was om de kennis en het begrip van elkaars beroepssysteem en de instituten te verbeteren, evenals de ontwikkeling van een duurzame samenwerking van de beroepssector met China. Hiervoor zijn vier sectoren uitgekozen: gezondheidszorg, gastvrijheid, landbouw en design/IT.

Manfred Polzin

Manfred Polzin

Beleidsadviseur - Policy advisor
Marije Hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673