Paul Oomens verlaat MBO Raad, wordt voorzitter cvb HMC

20-12-2021

Na ruim 9 jaar aan het roer te hebben gestaan als directeur, verlaat Paul Oomens de MBO Raad.

Hij wordt voorzitter college van bestuur van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam en Rotterdam. Samen met cvb-lid Joke Bos vormt Paul Oomens dan het college van bestuur van het HMC.

Oomens startte in 2012 bij de MBO Raad. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies bij diverse ministeries, waaronder OCW. Met zijn overstap naar het HMC gaat een wens in vervulling:

'Ik mag al vele jaren werken aan de kwaliteit van het beroepsonderwijs. Voor mij persoonlijk is dat het allermooiste onderwijs dat er is. Eerst heb ik dat vanuit de wetgeving gedaan, daarna vanuit de belangen van alle mbo-scholen samen. Hoe mooi is het nu om, samen met studenten, docenten en natuurlijk collega-bestuurder Joke Bos, te werken aan het opleiden en bijscholen van vakmensen vanuit het prachtige Hout- en Meubileringscollege! Ik kijk er naar uit!”

Het bestuur van de MBO Raad laat Oomens met “pijn in het hart” gaan. Voorzitter Adnan Tekin: “Natuurlijk gunnen we Paul deze prachtkans. Op een school sta je echt met de voeten in de klei. We zijn hem zeer dankbaar voor zijn onvermoeibare inzet en betrokkenheid de afgelopen jaren als directeur voor het bureau van de MBO Raad, als secretaris voor het bestuur en als onderwijsman in hart en nieren voor het mbo.”

Paul Oomens start per 1 maart 2022 in zijn nieuwe functie bij het HMC. Hij volgt Frans Veringa op, die met pensioen gaat.