Pensioenambassadeurs behalen certificaat

25-04-2018

Uit handen van pensioenfonds ABP en de MBO Raad ontvingen vrijdag 20 april de eerste 21 pensioenambassadeurs hun certificaat. Pensioenambassadeurs brengen op hun mbo-school het belang van pensioenen onder de aandacht en vergroten daarmee het pensioenbewustzijn onder de werknemers. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op hun adviserende taak, hebben de ambassadeurs de afgelopen maanden een speciale opleiding gevolgd.

Afbeelding van de pensioenambassadeurs met hun certificaat
Uit handen van Joop van Lunteren (lid raad van bestuur ABP) en José Faber (manager Werkgeverszaken, Bekostiging en Bedrijfsvoering bij de MBO Raad) ontvingen afgelopen vrijdag 20 april de 21 pensioenambassadeurs een certificaat.

Zo ook Marita Joustra (38), hr-medewerker bij Noorderpoort. “Als pensioenambassadeur verlaag ik voor medewerkers van onze school de drempel om vragen te stellen over het pensioen. Ik kan hen laten zien waar zij die informatie kunnen inzien. Door met elkaar in gesprek te gaan, kunnen we bepalen of die informatie ook aansluit met de huidige wensen van de collega. Dat is niet alleen voor diegene die de pensioengerechtigde leeftijd naderen relevant, maar ook voor collega’s van mijn leeftijd. Denk maar eens aan het nabestaandenpensioen.”

Dankzij de opleiding hebben pensioenambassadeurs kennis van de ABP-pensioenregeling en zijn zij getraind in het voeren van gesprekken over dit onderwerp. Ze helpen hun collega’s met vragen rondom pensioenen en kunnen uitleg geven over:

  • De momenten waarop het belangrijk is dat een collega zich verdiept in pensioenen.
  • De keuzes die een werknemer kan maken rondom zijn of haar pensioen.
  • Hoe mijnabp.nl werkt.

Noorderpoort heeft vier pensioenambassadeurs. Andere scholen met één of meerdere pensioenambassadeurs zijn: Leeuwenborgh, Rijn IJssel, ROC Gilde Opleidingen, Hoornbeeck College, mboRijnland, ROC A12, Scalda en ROC Kop van Noord-Holland

Kirsten van der Vliet

Kirsten van der Vliet

Juridisch adviseur