Tweedaagse Uiterlijke Verzorging van de Btg VGG: The Next Generation

10-12-2019

Op 21 en 22 november kwamen ruim 170 instructeurs, docenten, managers en andere betrokkenen in de uiterlijke verzorging samen bij het Summa Beauty&Lifestyle in Eindhoven. Het programma stond geheel in het teken van ‘the next generation: hoe zorgen we ervoor dat onze uv-studenten het beste uit zichzelf halen en klaar zijn voor de voortdurend veranderende wereld?”. Het Summa College, dat intensief samenwerkt met de Brainport Eindhoven (ook wel de slimste regio ter wereld genoemd), was hiervoor de uitgelezen hot spot!  

 

Op donderdag verwelkomde het managementteam; Joanne Lankhuijzen, Rianne Donkers en Ronny van de Sande, op een bruisende manier de deelnemers met een door beautyvlogster Lieke Vrienten gemaakte vlog. Aansluitend gaf keynotespeaker Teddy Heerbaart van Philips Beauty inzicht in hoe globale trends en ontwikkelingen door onze nationale trots in (beauty)technologie wordt vertaald. Na een workshopronde, o.a. een virtuele livestream met Philips Hong Kong rondom Hair-innovation, begaf iedereen zich via een ‘beweegpad’ naar Summa Horeca alwaar een heerlijke, gezonde lunch klaar stond, bereid door deze studenten. Tijdens de beweegroute werden alle deelnemers, door studenten van Summa Beauty&Lifestyle, verleid tot gezonde fysieke en intellectuele uitdagingen.

Na een tweede ronde workshops gaf dr. Robert Schoemacher een masterclass over de do’s en dont’s van fillers en botox. Het diner met pubquiz vond plaats op Strijp S, een prachtig en innovatief stukje Eindhoven alwaar oude Philips-gebouwen nieuwe bestemmingen hebben gekregen.  Op vrijdag nam in het Natlab in Strijp S Jordi Sloots de deelnemers mee in de wereld van de Social Media. Daarna zijn we in groepjes rondgeleid voor een inspirerende rondleiding door Strijp S. Hier hebben ze kennisgemaakt met “het nieuwe werken”. Rond het middaguur kreeg iedereen een lunchpakket en een goedgevulde goodiebag uitgereikt, waarmee het succesvolle congres werd afgesloten.  

 

News flash: Pauline van der Laan, voorzitter van het onderwijscluster uiterlijke verzorging, nodigt u van harte uit voor de tweedaagse 2020 bij mboRijnland! 

Tweedaagse Uiterlijke Verzorging van de Btg VGG