Uitstel invoering slaag-zakregeling keuzedelen

13-09-2017

De minister van OCW heeft het voorstel van de MBO Raad en de sociale partners in SBB-verband overgenomen. Als de Tweede Kamer ook akkoord gaat, wordt de regeling met twee jaar uitgesteld . Dit schrijft de minister in een brief die zij vorige week naar de Tweede Kamer verstuurde.

De invoering van de keuzedelen per 1 augustus 2018 is te snel, concludeert ook de minister. De keuzedelen zijn zowel in aantal als in inhoud nog volop in ontwikkeling, de beschikbaarheid van les-en examenmaterialen is nog te beperkt en de logistieke uitdagingen zijn groot. Zeker voor bbl-, entree- en specialistenopleidingen komt de invoering van de slaag-/zakregeling voor keuzedelen nog te vroeg. De brief van de minister bevat een goede opsomming van alle argumenten en uitdagingen die we als sector hebben.

Conferentie

Samen met de regieorganisatie Herziening MBO organiseert de MBO Raad op 13 oktober de conferentie ‘Onderweg met keuzedelen’. Deze week is het volledige programma bekend gemaakt en geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden.

Afbeelding van studenten achter een computer
marije hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673