Vernieuwde vergelijkingssite MBO Transparant gelanceerd

06-05-2019

Voorzitter van de MBO Raad Ton Heerts heeft de vernieuwde website MBO Transparant gelanceerd. Deze site geeft de belangrijkste data over alle mbo-scholen van Nederland weer en maakt vergelijkingen tussen scholen mogelijk. 

MBO Transparant brengt in beeld hoe roc's, aoc's en vakinstellingen presteren op een aantal belangrijke indicatoren, zoals voortijdig schoolverlaten, diplomaresultaat en studenttevredenheid. Feiten en cijfers zijn op een overzichtelijke manier in één landelijke website gepresenteerd. MBO Transparant deed dit al. Maar de vernieuwde site geeft nog beter inzicht in de onderwijsresultaten van mbo-scholen. Die scholen zijn zelf aan zet om verantwoording af te leggen over de eigen prestaties, de MBO Raad hecht hier sterk aan. Het afleggen van verantwoordelijkheid gebeurt in de eerste plaats in het jaarverslag. MBO Transparant is te zien als de verzameling jaarverslagen van de mbo-scholen op hoofdlijnen.

Vernieuwingen

Alle data staan in een databank. De gegevens zijn daarmee ook te gebruiken voor allerlei benchmarking-doeleinden. De informatie is onderverdeeld in verschillende thema’s. Binnen elk thema bestaat de mogelijkheid om informatie verder te verfijnen naar opleidingen, domeinen of kwalificaties. Hierdoor is per onderwerp meer en diepgaande informatie beschikbaar. Daarnaast is het ook mogelijk om eigen grafieken te maken, te delen of te kopiëren. MBO Transparant is een gebruiksvriendelijk instrument met belangrijke en relevante informatie over de sector in het algemeen en de mbo-scholen in het bijzonder.

Voor wie

De site is bedoeld voor iedereen die een belang bij of interesse in het mbo heeft. Dat loopt van ouders en studenten tot gemeenten, bedrijven en vakbonden. Daarnaast biedt MBO Transparant natuurlijk ook informatie voor geïnteresseerden binnen scholen. Leden van de ondernemings- of deelnemersraad  en leden van de Raad van Toezicht bijvoorbeeld. Tot slot vinden ook andere partijen als onderzoekers en medewerkers van de Onderwijsraad geschikte informatie op de site.

 

Marije Hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673