MBO Raad & verkiezingen 2023

22 augustus 2023 12:00

‘Ons’ mbo is van onschatbare (publieke) waarde in de vraag naar goed opgeleide vakmensen die weerbaar zijn en met zelfvertrouwen hun loopbaan op een dynamische arbeidsmarkt vormgeven, met een diploma als basis en een leven lang ontwikkelen als ambitie. De kracht én maatschappelijke opdracht van het publiek gefinancierde mbo is dat we een diversiteit aan talenten alle kansen bieden om ‘hun’ weg te vinden, op de arbeidsmarkt, én – net zo belangrijk – in de samenleving.

Zo draagt het mbo bij aan de welvaart en het welzijn, in de regio en daardoor in heel  Nederland. We zijn trots op elk talent – van jongere tot volwassene, starter op de arbeidsmarkt of ervaren professional, hier (al) geworteld of nieuwkomer - dat samen met het mbo stappen zet op zijn/haar persoonlijk gekozen pad als burger in de samenleving en beroepsbeoefenaar op de arbeidsmarkt.

Het mbo is uniek en biedt een waaier van opleidingen, die aansluiten op wat (de regionale) arbeids-markt en samenleving vragen. Elk talent krijgt de nodige vaardigheden mee vanuit de beroepscontext, en wordt met aandacht voor zijn/haar welzijn opgeleid.