Nederlandse delegatie WorldSkills International blinkt uit in Kazan

28-08-2019

De dertig Nederlandse mbo-studenten die schitterden op WorldSkills International in het Russische Kazan, nemen samen 13 medals of excellence naar huis. Een medal of excellence wordt alleen uitgereikt bij het verrichten van een bovengemiddelde prestatie. De beste score van Nederland werd behaald door Jasper Olthuis uit ’t Harde, student Elektrotechniek Gebouwen op het Deltion College. Hij mag zich ‘Best of Nation WorldSkills 2019’ noemen.

Nederlandse deelnemers aan WorldSkills International

WorldSkills International vond plaats van 22 tot en met 27 augustus in Kazan. Meer dan 1.600 deelnemers uit 60 landen in 56 beroepen streden mee voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen. De dertig Nederlandse deelnemers aan WorldSkills hadden zich eerder gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de nationale vakwedstrijden voor het mbo.

Desiree Hernandez, Landelijk ambassadeur mbo, was voor Dit is mbo aanwezig om vlogs te maken. Deze video’s met deelnemers uit verschillende landen zijn te zien op het Youtube-kanaal van Dit is mbo. Ook via de social media-kanalen van Dit is mbo hebben we aandacht gegeven aan Team Nederland en de vlogs van Desiree.