Vierde ronde regionaal investeringsfonds mbo

26-10-2016

De minister van OCW heeft maandag bekend gemaakt welke samenwerkingsprojecten financiële middelen krijgen uit het regionaal investeringsfonds mbo. Voor de zestien goedgekeurde aanvragen stelt de minister in totaal 12,8 miljoen beschikbaar aan de scholen. Het bedrijfsleven en de regionale overheden vullen dit bedrag aan tot ruim 40 miljoen euro.

De aanvragen van deze ronde komen onder meer uit de techniek, zorgopleidingen en het entreeonderwijs en richten zich bijvoorbeeld op de aansluiting van kwetsbare jongeren op de arbeidsmarkt. Een onafhankelijke beoordelingscommissie beoordeelde de aanvragen voor het regionaal investeringsfonds. Deze commissie bestaat uit experts uit (beroeps)onderwijs en bedrijfsleven.

Afbeelding van studenten van het Friesland College (Maartje Roos)

De MBO Raad organiseerde vorige maand in samenwerking met het Platform Beta Techniek een bijeenkomst voor scholen die in het laatste jaar van de regeling een aanvraag willen indienen. Scholen hebben zich op die middag laten inspireren en extra informatie opgehaald over het regionaal investeringsfonds. Er zijn volgend jaar nog twee mogelijkheden voor het indienen van een aanvraag. Tot nu toe heeft het ministerie van OCW 65 miljoen van de beschikbare 100 miljoen euro toegekend. Voorwaarde voor de toekenning is dat de regionale overheden en het bedrijfsleven de subsidie met twee derde cofinanciering aanvullen. De eerstvolgende aanvraagperiode start in januari 2017.

Afbeelding van Pia Deveneijns

Pia Deveneijns

Marije Hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673