15 mei: kijk naar het Dit is mbo Ambassadeursgala

09-05-2023

Kijk maandagavond 15 mei, om 18.30 uur naar het Dit is mbo Ambassadeursgala op youtube.com/ditismbo. Tijdens dit feestelijke event worden vijf belangrijke prijzen voor het middelbaar beroepsonderwijs uitgereikt: Best of Excellence Award, Onderwijsteam van het jaar, Beste leerbedrijf, Beste praktijkopleider en de Landelijk Ambassadeur mbo. De awardshow wordt gepresenteerd door Jan Versteegh. Voor twee prijzen kan zelfs gestemd worden. Kortom, genoeg redenen om met medestudenten, docenten en collega’s te kijken!

Dit is mbo Ambassadeursgala 2023

Over de prijzen

Best of Excellence Award

Tijdens Skills The Finals gaan studenten de strijd met elkaar aan voor het Nederlands kampioenschap in zijn/haar vakgebied. Ook dit jaar zit daar nog een uitdaging bij. De studenten die tijdens de kampioenschappen de beste score behalen zijn ook in de race voor de Best of Excellence award van WorldSkills Netherlands. 

Onderwijsteam van het jaar

Waar zou het mbo zijn zonder onze docenten en instructeurs die met elkaar in onderwijsteams elke dag zorgen voor goed onderwijs voor de studenten? De AOb en de BVMBO schrijven daarom jaarlijks de verkiezing Onderwijsteam van het jaar uit. Welk team mag dit jaar met trots de titel dragen? 

Beste leerbedrijf en beste praktijkopleider

Welk leerbedrijf heeft het leren op de werkvloer zo goed voor elkaar dat het de titel beste leerbedrijf verdient? Voor welke praktijkopleider is werkelijk niets te gek als het om mbo-studenten gaat? SBB kreeg dit jaar 1135 voordrachten. Maar er is slechts één winnaar. Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala stemt u op één van de geselecteerde finalisten. 

Landelijk Ambassadeur mbo

Vanuit het hele land doen meer dan 30 mbo-ambassadeurs mee aan Mbo’ers Pakken Aan, hét YouTube-programma waarin mbo-studenten challenges aangaan om kans te maken op de titel Landelijk Ambassadeur mbo. In negen korte, spannende afleveringen kwalificeren de ambassadeurs zich voor de finale. En die finale ís natuurlijk het Dit is mbo Ambassadeursgala. Drie ambassadeurs mogen voor duizenden kijkers hun pitch houden en iedereen overtuigen waarom zij de titel Landelijk Ambassadeur mbo verdienen. Wie van de drie finalisten krijgt uw stem?Het Dit is mbo Ambassadeursgala is een initiatief van de MBO Raad, waar SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO een bijdrage aan leveren. De awardshow is live te volgen op youtube.com/ditismbo.