Inschrijving Ambassadeursverkiezing van start, finale 19 november op Dag van het mbo

26-04-2018

De MBO Raad organiseert ook dit jaar onder de vlag van Dit is mbo de Landelijke Ambassadeursverkiezing mbo. De verkiezing krijgt een nieuw jasje. De kandidaten worden tijdens drie challenges door een vakjury beoordeeld op onder andere hun creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschapskwaliteiten en vakkundigheid. Via het YouTube-programma mbo’ers pakken aan kan heel Nederland volgen hoe de kandidaten hun challenge uitvoeren en wie doorgaat naar de volgende ronde.

Afbeelding van de ambassadeurs Dit is mbo 2017
Afbeelding van de ambassadeurs Dit is mbo 2017

Tijdens de Dag van het mbo op 19 november voeren de overgebleven kandidaten de laatste challenge uit. De grote finale is het Ambassadeursgala: dan maakt een vakjury bekend wie de nieuwe Landelijke Ambassadeur mbo wordt. Op het gala worden naast de prijzen voor studenten ook het Beste leerbedrijf en de Beste praktijkopleider bekendgemaakt.

Scholen kunnen zich bij Dit is mbo aanmelden voor de Landelijke Ambassadeursverkiezing. 

Organisatie

De Dag van het mbo is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van OCW, de MBO Raad en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De organisatie is in handen van de MBO Academie.