Dit is mbo onthult tien finalisten Ambassadeursverkiezing

09-11-2017

De stembussen zijn gesloten! Dit is mbo heeft op haar website de namen van tien studenten onthuld die in de finale van het Ambassadeursgala staan. Zij maken kans om 23 november op de Dag van het mbo gekozen te worden tot Landelijke Ambassadeur mbo 2017. Dit jaar hebben in twee maanden tijd bijna 40.000 bezoekers van Dit is mbo hun stem uitgebracht op één van de ambassadeurs.

Het Ambassadeursgala draait om studenten, leerbedrijven en praktijkopleiders. Tijdens het gala kiest een vakjury onder leiding van MBO Raad-voorzitter Ton Heerts en vertegenwoordigers van docenten, studenten en bedrijfsleven uit de 39 ambassadeurs de Landelijke Ambassadeur 2017. Heerts: “Deze verkiezing heeft de afgelopen jaren zijn waarde bewezen. We mogen écht trots zijn op alle mbo-studenten: zij vormen de ruggengraat van de economie en samenleving. De deelnemers van dit jaar zijn stuk voor stuk toppers.”

Naast de Landelijke Ambassadeur mbo 2017 worden 23 november ook de prijzen van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider overhandigd. Heerts: “Dit is hartstikke belangrijk, zo laten we zien hoe sterk het onderwijs en bedrijfsleven met elkaar voor een optimale aansluiting op de arbeidsmarkt zorgen.”
 
De Dag van het mbo staat ook buiten de Nederlandse grenzen in de schijnwerpers. In de week van het gala is het ook de VET Skills Week, georganiseerd door de Europese Commissie, en maken EU-lidstaten zich sterk voor het imago van het beroepsonderwijs. Het Ambassadeursgala staat daarom op de kalender van de Europese Commissie.