Dit zijn de winnaars van het spectaculaire Dit is mbo Ambassadeursgala 2022!

16-05-2022

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf reikte maandagavond 16 mei vijf prestigieuze mbo-prijzen uit bij het Dit is mbo Ambassadeursgala 2022 in theater Orpheus in Apeldoorn. Tijdens dit hybride evenement werd zowel in het sfeervolle theater als online het mbo in de volle breedte gevierd. Van studenten, tot docenten, tot leerbedrijven: tv-presentator Jan Versteegh zette het voltallige mbo in de spotlight tijdens deze spectaculaire galashow die als vanouds weer met publiek gevierd kon worden. Enkele honderden familieleden en vrienden in de zaal keken samen met meer dan duizend belangstellenden via een livestream mee naar de uitreiking van de volgende prijzen:

Landelijk Ambassadeur mbo 2022: Clemens van den Broek, Curio

Clemens van den Broek is de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo 2022 en winnaar van de challenge Mbo’ers Pakken Aan waarin 39 mbo-studenten zijn uitgedaagd om hun vaardigheden in leiderschap, communicatie, oplossend denkvermogen, samenwerken en creativiteit te tonen. De student Social Work van Curio zal het komende jaar het gezicht zijn van het mbo. Tijdens de finalepitch van Mbo’ers Pakken Aan vertelde Clemens als ambassadeur echt een stempel te willen drukken op het mbo. "Kijk naar mij, en waar ik vandaan kom. Iedereen is kansrijk en heeft talenten."

Welk leerbedrijf heeft het leren op de werkvloer zo goed voor elkaar dat het de titel Beste leerbedrijf dik verdient? Voor welke praktijkopleider is werkelijk niets te gek als het om mbo-studenten gaat? De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) kreeg dit jaar 700 voordrachten. Uit deze voordrachten heeft SBB 143 leerbedrijven en praktijkopleiders genomineerd.

Beste leerbedrijf: FC Social Work

Het publiek van het Dit is mbo Ambassadeursgala heeft FC Social Work verkozen tot Beste leerbedrijf van 2022. Mbo-studenten kunnen bij dit door SBB erkende leerbedrijf rekenen op uitstekende begeleiding om hun vak in de praktijk te leren. Een leerbedrijf als FC Social Work is onmisbaar voor mbo-studenten en zal SBB in 2022 vertegenwoordigen namens alle leerbedrijven in Nederland.

Beste praktijkopleider: Mike Kastrop van autorestauratiebedrijf Classic Mike

De prijs voor Beste praktijkopleider gaat naar Mike Kastrop van autorestauratiebedrijf Classic Mike.  Mike geeft studenten zelfvertrouwen door ze uit te dagen tot haalbare prestaties, aldus de jury. De student kan er rekenen op een echte vakopleiding die past bij de persoonlijke competenties. Mike Kastrop zal in 2022 alle praktijkopleiders van Nederland vertegenwoordigen.

WorldSkills Netherlands Best of Excellence Award: Bart Willems, ROC Nijmegen

De Worldskills Netherlands Best of Excellence Award is gewonnen door Bart Willems, student Lassen aan ROC Nijmegen. Bart is Nederlands kampioen lassen en ontvangt de Best of Excellence Award vanwege zijn uitmuntende prestatie tijdens beroepenwedstrijd Skills The Finals. Bart Willems behaalde de hoogste score (94,74) van alle finalisten die streden in hun vakgebied.

Onderwijsteam van het jaar: team helpende zorg en welzijn niveau 2, ROC van Amsterdam

Waar zou het mbo zijn zonder docenten en instructeurs die met elkaar in onderwijsteams elke dag zorgen voor goed onderwijs voor hun studenten? De prijs voor Onderwijsteam van het jaar gaat naar team helpende zorg en welzijn niveau 2 van ROC van Amsterdam. Uit de 65 inzendingen is dit team de winnaar van de 10 genomineerde onderwijsteams in het mbo met een gedreven pitch. Deze award van de BVMBO en AOb is uitgereikt door minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf.

Het Dit is mbo Ambassadeursgala

Het Dit is mbo Ambassadeursgala is een jaarlijks evenement waarin het mbo in de volle breedte gevierd wordt. Het Dit is mbo Ambassadeursgala is een initiatief van de MBO Raad, met een bijdrage van SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO.

Het gala, een begrip in het mbo, verbindt iedereen die in het mbo werkt en leert door awards uit te reiken aan studenten, onderwijsteams en bedrijfsleven. De Landelijk Ambassadeur mbo is een jaar lang hét boegbeeld van het mbo.

Meer over Dit is mbo vind je op: www.ditismbo.nl Instagram.com/DitIsMBO Facebook.com/ditismbo Twitter.com/ditismbo

Alle afbeelding van het Dit is mbo Ambassadeursgala 2022 zijn na afloop te vinden op ditismbo.nl.

Ambassadeursgala 2022